Nu știu de ce și-a dat demisia Țuțuianu. Dar, ce știu…

Posted by

tutuianu-dragnea

Nu știu de ce și-a dat demisia Adrian Țuțuianu din fruntea MApN. Motivele oficiale, „comunicarea deficitară pe salarii, bla, bla, bla”, sunt pentru protocol. Tre’ să fii prea guguștiuc să pui ciocul la așa ceva. La câți cretini s-au perindat neatinși prin guverne (inclusiv prin ăsta) și la câte „bombe” au lăsat la curul lor, treaba asta cu comunicarea deficitară e pistol cu apă (plată), să aibă Tudose muniție în emisiuni.

Deci, nu știu care e motivul real al demisiei/demiterii. Ce știu e că Țuțuianu pare modelul complet de antipatic.

Mai întâi, între ai lui. În loc să se trezească la 7.00 și să aștepte pe la ușa vreunui președinte (sâc!), el se ducea la minister și începea agenda zilei. Deprinsese de mult obiceiul ăsta prost al neplimbatului prin fața ușilor de președinți și n-a învățat nimic de la colegi mai intuitivi. Unii chiar râdeau și se mirau că el, șef de filială ultra-performantă, bun pe meserie, serios, nu mai ajungea pe funcție importantă, când alții săltau doar prin prezența zilnică în fața unei uși, pe un hol, cu un zâmbet muncit și un sincer „Bună dimineață, șefu. Sunt aici, ca să știți de mine. Dacă aveți nevoie de ceva… o măslină… o mașină să vă ducă undeva… o bârfă bună… un vot”. În fine, bilă neagră Țuțuianu, că atâta lucru n-a putut să învețe.

Apoi, altă treabă proastă, omul are obiceiul să performeze pe unde trece. Nu e o chestiune de apreciere subiectivă, ci evidența rezultatelor:

  • ca președinte de organizație, imbatabil în orice fel de alegeri, cu scoruri umilitoare pentru adversari;
  • ca senator – secretar al Senatului, muncitor, vizibil, pertinent în opinii;
  • ca președinte al Comisiei pentru activitatea SRI, a activat comisia aia de-au găsit-o toți dracii. Bine, venise acolo și după Georgian Pop…
  • în fine, ca ministru al Apărării Naționale, a pornit ca din pușcă pe un drum care părea, în egală măsură, rapid și lung. Programe de înzestrare, deplasări peste tot în țară, câte 5 întâlniri pe zi, discuții cu reprezentanți ai companiilor care activează în domeniu, discuții cu ambasadori, consolidarea de parteneriate, vizita pregătită în SUA, etc – toate au făcut ca MApN să „explodeze” ca acțiuni și imagine publică în ultimele 6 luni. Cu tot cu numele lui Țuțuianu în frunte. (Ca idee, tre’ să cauți pe google ca să-ți amintești ce ministru a fost înaintea lui).

Sunt doar câteva explicații adunate rapid, care dau puțin contur imaginii de ansamblu. Mai sunt și altele.

P.S: Pentru cei care-l înjură pe Tudose pentru ce s-a întâmplat – trebuie să fii tot guguștiuc să crezi că, după experimentul Grindeanu, brăileanul decide din gâtul lui lucrurile astea.

P.S. 2: Ca de obicei, concursul de ridicol îl câștigă mereu PNL, iiiindiferent cine cu cine se bate. De data asta, organizația „Trei coceni și restul paie” de la Dâmbovița. Amin.

Petruț Dumitru

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. să nu se știe în GIO – PSD că „poţi să prosteşti unii oameni tot timpul şi toţi oamenii un timp, dar nu poti să prosteşti toţi oamenii tot timpul”?
    nu meritocrația ci slugărnicia conduce această grupare.
    cu penali și mincinoși să nu ne așteptăm la o guvernare pro România oricît rînjește hamsterul celui care „vrednic este”. 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.