Oana Vlăducă (PRO ROMÂNIA) îl desființează pe Cîțu după anunțul despre „Prima Casă”: Cât de iresponsabil să fii?!

Deputatul PRO ROMÂNIA, Oana Vlăducă, taxează dur anunțul ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, potrivit căruia programul „Prima Casă” (devenit „O familie, o casă”), nu este interesant pentru actuala guvernare. Declarația ministrului: În trei ani de zile, am văzut toate proiectele PSD și nu cred că a existat un proiect PSD care să-mi fi stârnit interesul așa de mult încât să-l folosesc. Nici acest proiect nu va fi interesant pentru noi.

Oana Vlăducă:

Știți că n-am votat pentru învestirea Guvernului PNL – Orban. Sunt câteva motive. În primul rând, pentru că nu am primit nicio asigurare că măsurile corecte pentru români vor fi puse în aplicare. În al doilea rând, n-am primit nicio asigurare că că dl Orban va pune în scaune oameni care să aibă expertiza și anvergura necesare unor funcții de răspundere. Se pare că am avut dreptate și ne vom poziționa ca adverari redutabili de opoziție ai actualei puteri.

A trecut doar o lună și, după cum vedeți și dvs, vulnerabilitățile sunt evidente. (…) Eu o să mă opresc la o chestiune care arată modul bolnav în care percep cei din PNL administrația statului și, în general, puterea: desființarea Programului Prima Casă (devenit „O familie, o casă”). Ministrul Finanțelor, acest domn Cîțu, arogant și suficient, a anunțat că programul nu este „interesant” pentru el pur și simplu pentru că este „un program PSD”.

Mi se pare o abordare atât de gravă, încât nu suferă nuanțe. Cât de iresponsabil să fii ca să spui asta?! Ce fel de argument e acesta? E ca și cum nimeni niciodată nu ar mai continua niciun fel de program, fie el foarte bun pentru oameni, pentru că a fost inițiat de alt partid. E ca și cum Adrian Țuțuianu nu ar mai fi continuat proiectele începute de Florin Popescu doar pentru că era de la PDL. E inimaginabil discursul, abordarea publică și, dacă așa vor ei să guverneze, e oribil.


Info:

Programul „Prima Casă”a fost modificat pentru ca românii cu venituri reduse să poată avea acces la locuințe decente. Pe 18 septembrie, Senatul a adoptat, în calitate de prim for legislativ sesizat, proiectul de lege pentru modificarea OUG 60/2009, prin care programului „Prima casă” să i se atribuie un caracter social, devenind „O familie, o casă”.

Proiectul propune:

  • Introducerea pragului de venit pentru beneficiarii Programului pentru familiile cu unul sau mai mulți copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăși valoarea de 7.000 lei.
  • Mandatarea pe lângă Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și a Fondului Român de Contragarantare în vederea emiterii de garanții în numele şi în contul statului, în favoarea băncilor care acordă credite persoanelor fizice pentru achiziția unei locuințe în cadrul Programului.
  • Menținerea avansului minim de 5% din prețul de achiziție al locuinței. Prețul de achiziție a locuinței este de maximum 70.000 EUR echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, iar valoarea finanțării garantate este de maximum 66.500 EUR echivalent lei.
  • Acordarea următoarelor subvenții de dobândă: reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil.Ø reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.
  • Refinanțarea creditelor obținute în cadrul Programului, prin alte instrumente de finanțare, cu excepția altor credite acordate in cadrul Programului.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.