Oana Vlăducă (PSD Dâmbovița): Astăzi avem mai multe persoane active în economie decât în urmă cu 10 ani! (comentariu)

POZ_7284

Deputatul PSD Dâmbovița, Oana Vlăducă, apreciază că politicile aplicate de Guvernul Grindeanu își dovedesc, deja, efectele pozitive în economia românească. Sunt mai multe aspecte care dau speranțe cu privire la o creșetere economică sănătoasă, care poate continua în ritmul prognozat și poate asigura aplicarea programului de guvernare asumat în campanie.

Oana Vlăducă:

Cele mai recente date statistice arată că numărul de angajaţi din economie a atins cifra de 4,78 milioane de persoane în luna ianuarie a acestui an, în creştere cu peste 160.000 de angajați față perioada similară din anul trecut.

Practic, vorbim despre un nivel record al ultimilor nouă ani. Mai mult, dacă se menține ritmul din prezent, numărul de angajaţi va depăși nivelul de 4,8 milioane de angajați din toamna anului 2008, record atins înainte de declanșarea crizei economice.

O analiză recentă arată că firmele private au recuperat deja joburile pierdute înperioada de criză şi chiar au depăşit efectivele de angajaţi din perioada de boom. Prin urmare, avem un nou indicator că România se află pe drumul cel bun, iar creșterea economică prognozată de Guvern este una sănătoasă și sustenabilă.

De asemenea, creșterea numărului de angajați în ianuarie 2017 arată că cei care s-au opus majorării salariului minim pe economie decisă de Guvernul Grindeanu, pe motiv că ar genera concedieri pe piața muncii, s-au înșelat amarnic.

Astăzi avem mai multe persoane active în economie decât aveam în urmă cu 10 ani. Ne așteptăm ca, în perioada următoare, să aducem și mai mulți români pe piața de muncă.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.