Oana Vlăducă (PSD Dâmbovița): Trimiterea legilor justiției la Parlament – calea cea mai democratică de adoptare; argumente!

oana vladuca (4)

Coaliția de guvernare a decis ca proiectul privind modificarea Legilor justiției să fie promovat prin inițiativă parlamentară. Pe subiect, deputatul PSD Dâmbovița, Oana Vlăducă, apreciază că demersul reprezintă calea cea mai democratică de adoptare, oferind și argumente:

În primul rând, Parlamentul este singura autoritate legiuitoare, iar adoptarea legilor justiției în acest for asigură cea mai transparentă dezbatere a acestei reforme. Vreau să vă aduc aminte că Guvernarea Boc-Băsescu-Macovei care a modificat legile justiției prin angajarea răspunderii, fără nicio consultare, nici cu CSM, nici cu asociațiile de magistrați, nici cu societatea civilă.

Așadar, trimiterea proiectului de lege în Parlament reprezintă calea cea mai democratică de adoptare a legilor justiției, pentru următoarele argumente:

  • Adâncește și lărgește dezbaterea pe legile justiției începută acum 9 luni

  • Permite o largă pronunțare și implicare a tuturor partidelor politice reprezentate în Parlament

  • Expune și explică pe larg punerea în acord cu Constituția României, așa cum a dispus Curtea Constituțională a articolelor declarate neconstituționale din actuala legislație.

Care va fi parcursul?

S-a înființat o comisie parlamentară pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției. Din comisie fac parte și 2 parlamentari PSD Dâmbovița – senatorul Adrian Țuțuianu și deputatul Claudia Gilia, ambii cu expertiză foarte solidă în domeniu. În prezent, în subcomisii se lucrează pentru punerea în acord a celor 4 coduri cu deciziile CCR.

Aceeași comisie va lucra pe baza proiectului propus de ministerul Justiției pentru a da forma finală documentului care va fi supus dezbaterii Parlamentului. Camera Deputaților va dezbate și adopta, ca primă cameră sesizată, proiectul respectiv, iar Senatul va da votul final, cel mai probabil în prima sesiune parlamentară a anului viitor.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. teoretic corect! dar cu dominanta – PSD minus ALDE – antidemocratică și antiromânească din acest parlament rezultă îngroparea statului de drept!
    m-am uitat pe sondajul lansat de Gîdea referitor la intenția de vot a celor ce-i vizitează pagina și vă sfătuiesc de urgență să vă cereți iertare de la popor și să vă refugiați în munți. e groasă! 😉

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

}