Omul sfințește locul! Proiect finalizat la Voinești: campus preuniversitar și sală de sport pe bani europeni!

voinesti3

S-a întâmplat astăzi conferința dedicată finalizării unuia din cele mai însemnate proiecte europene dezvoltate la Voinești: Modernizarea, dotarea spațiilor de cazare și construirea unei săli de sport în campusul pentru învățământul profesional și tehnic preuniversitar pentru zona nord-vest a județului Dâmbovița, în comuna Voinești.

Obiectivul e finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013 și are o valoare totală de 5,3 milioane lei. Rezultatele proiectului vin să scrie o carte de vizită excelentă pentru parcursul educațional de viitor la Voinești:

  • modernizarea și dotarea spațiilor de cazare prin crearea a 52 de locuri de cazare (26 de garsoniere);
  • modernizarea și dotarea laboratoarelor de măsurări aparate electrice, protecția mediului, a celor două săli de curs și a bibliotecii, aflate toate la parterul internatului;
  • modernizarea și dotarea cantinei, prin crearea a 80 de locuri unde elevii să ia masa;
  • construirea unei săli de sport moderne, dedicată exclusiv elevilor liceului.

Evenimentul a fost coordonat de primarul Gabriel Sandu, alături de care au venit vicepreședintele CJD – Ioan Marinescu, deputatul Radu Popa, echipa de proiect, în frunte cu viceprimarul Claudiu Popa, cadre didactice și elevi din localitate.

Gabriel Sandu: De 6 ani de zile, la Voinești se lucrează în echipă, se lucrează numai în folosul cetățeanului și în folosul a tot ce înseamnă unități subordonate Consiliului Local de pe raza comunei Voinești. Și sunt extraordinar de multe, dacă ne gândim la faptul că pe raza localității își desfășoară activitatea 11 unități de învățământ preșcolar și școlar, 1 liceu tehnologic, 9 biserici și 4 cămine culturale. (…) Pentru mine și pentru Consiliul Local, începând cu anul 2008, unitățile școlare au fost prioritate principală. Și când spun acest lucru mă gândesc la faptul că o localitate cu oameni învățați, cu copii deștepți, cu condiții comparabile cu cele din Uniunea Europeană pentru dezvoltarea orelor de curs – atunci putem vorbi de o comunitate sănătoasă, o comunitate cu care putem munci la dezvoltarea infrastructurii localității. Tocmai de aceea, începând cu anul 2008, toate unitățile școlare de pe raza comunei Voinești au intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Fie că au fost bani din bugetul local, fie că am reușit să-i accesăm prin Programul Operațional Regional – fonduri europene, vă promit că, la sfârșitul anului 2014, tot ceea ce înseamnă unitate de învățământ preșcolar, școlar și liceal de la nivelul localității noastre va fi reabilitată în totalitate.

Ioan Marinescu: N-am greșit atunci când, în urmă cu 3-4 ani, am spus că domnul Gabriel Sandu poate deveni un „profesor de primari”. Am spus-o într-o emisiune televizată, îmi păstrez această exprimare. Cu toată sinceritatea, este un om de la care ceilalți primari ar trebui să învețe foarte mult. Am avea și noi, administrația județului, mai puține probleme și localitățile ar fi mai bine gospodărite. (…) Vă doresc succes, aveți, într-adevăr un om gospodar, primar pe cinste.

Radu Popa: Am văzut astăzi cu toții că omul sfințește locul. E unul din cele mai frumoase licee din județ. Eu am mai fost în județ, chiar dacă unii nu sunt de acord și nu mă cred pe cuvânt, dar am fost în foarte multe comune și am văzut situația. Și vreau să vă spun că, acum vreo 2 ani, când am văzut pentru prima dată proiectul și am discutat cu domnul primar despre ce vrea să facă aici, n-am crezut că, atât de repede, va ajunge la un stadiu aproape final cu lucrările. Cred că e foarte important ca societatea să beneficieze de oameni instruiți, pentru că o societate fără oameni educați nu e altceva decât o fabrică de șomeri.

Onoare muncii!

voinesti1 voinesti2

Comentarii

comentarii

4 Comentarii

  1. Larisa says:

    Campusul universitar este la Targoviste…Voinesti nu are universitate… :)))

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.