Peștera Ialomiței – număr record de vizitatori la 1 an de la inaugurare!

pestera ialomitei (5)

Proiect de mare succes al Consiliului Județean Dâmbovița, obiectivul turistic Peștera Ialomiței din Masivul Bucegi, aflat în administrarea Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, a aniversat ieri, 25 iulie 2016, un an de la inaugurare. Anterior, Peștera Ialomiței a beneficiat de un amplu proiect de reabilitare și modernizare pentru a oferi vizitatorilor condiții optime de vizitare și siguranță. S-a dovedit o inițiativă extrem de apreciată de către  turiști, deoarece, chiar ieri, Peștera Ialomiței a înregistrat, după un an, un număr record de vizitatori, și anume 146.808 persoane, ceea ce o situează pe primul loc în rândul obiectivelor turistice din județul Dâmbovița. Suma încasată din taxa de vizitare a fost 1.091.955 lei în acest prim an.

Promovarea turistică a peșterii a dat roade, oferta dâmbovițeană fiind prezentă la mai multe târguri de turism, printre care enumerăm: “Târgul de turism al României”, ediția de primăvară, organizat în perioada 25 – 28 februarie 2016 la Centrul Expozițional Romexpo București, dar și Târgul de Turism „Vacanța” Constanța, în perioada 11-13 martie 2016 și, respectiv, Târgul European al Castelelor de la Hunedoara.

De asemenea, promovarea Munților Bucegi și a turismului la mare înălțime, prin organizarea unor evenimente culturale de excepție, se regăsesc pe agenda din perioada imediat următoare, Consiliul Județean Dâmbovița fiind unul dintre organizatorii mult-așteptatului eveniment PADINA FEST, desfășurat în perioada 28-31 iulie 2016 pe Platoul Padina, din Parcul Natural Bucegi. Și în acest an, Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Județean de Cultură va susține două recitaluri extraordinare în cadrul festivalului, aflat la a VII-a ediție, cel dintâi având loc sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 14:00, la intrarea în Peștera Ialomiței, în mijlocul peisajului mirific al Grotei Mihnea cel Rău.

Vă așteptăm în număr cât mai mare să vă bucurați de munte și de un eveniment cultural cu totul special!

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița


pestera ialomitei (2) pestera ialomitei (3) pestera ialomitei (6)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.