Plângere DIICOT: Candidat PNL Târgoviște, șantaj și amenințări la adresa unui vicepreședinte TSD Dâmbovița!

alin marina

Alin Marina, vicepreședinte TSD Dâmbovița

Fapte de o gravitate extremă reclamate astăzi de reprezentanții PSD Dâmbovița! Vicepreședintele TSD Dâmbovița, Alin Marina, a depus o plângere penală la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) cu privire la săvârșirea infracțiunilor de șantaj și constituirea de grup infracțional organizat. Plângerea este îndreptată împotriva unuia dintre candidații PNL pentru Consiliul Local Municipal Târgoviște, Adrian Bercu – poziția 8 pe listă.

În fapt, Marina a fost sunat și convocat de Bercu la o discuție, pe Centrul Vechi, în cadrul căreia candidatul PNL i-a transmis în mod explicit să se potolească cu niște chestii, pentru că-i supără pe unii, că a auzit de niște lucruri pe care vor să i le facă niște nenorociți și că nu are niciun dubiu că i le vor face. Vicepreședintele TSD, care este și Consilier în cadrul Cabinetului Primarului Municipiului Târgoviște, a depus la DIICOT o înregistrare audio a momentului. Alin Marina:

Vinerea trecută, în jurul orei 14.30, am fost sunat de individul de care facem vorbire și rugat insistent ca în maxim 5 minute să ne vedem undeva, pe Centrul Vechi, în Târgoviște, în incinta Poștei Vechi. M-am deplasat; am avut inspirația ca, în cele 5 minute, să fac în așa fel încât să-mi activez o aplicație pentru o înregistrare audio pe telefonul mobil, pe care l-am introdus în buzunarul de la piept. Ce-a ieșit de-acolo, vă veți convinge.

bercu - prisacaru

Adrian Bercu (dreapta), candidat PNL pentru Consiliul Local Municipal Târgoviște (locul 8 pe listă)

O reacție categorică a avut și primarul municipiului și președintele PSD Târgoviște, Cristian Stan:

Constat că, dincolo de zâmbete, dincolo de cuvinte frumoase și declarații publice, PNL utilizează niște mijloace absolut inadmisibile și, spunem noi, nelegale în cadrul unei campanii electorale. Mai exact, unul dintre colegii noștri, vicepreședinte al Organizației de Tineret, dl Alin Marina, a primit amenințări directe, fără echivoc, de la unul din candidații Partidului Național Liberal la Consiliul Local Municipal Târgoviște, spunându-i textual să o lase mai moale pentru că a fost luat drept țintă de anumite persoane.

Eu stau să mă întreb dacă Alin Marina a fost ținta sau numai cel care trebuia să preia un anumit mesaj. Noi așteptăm ca organele de cercetare penală să-și facă treaba. Cred că e nevoie de o intervenție foarte energică pentru ca această campanie electorală să nu degenereze de tot. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea situație, pentru prima dată când unul din reprezentanții competitorilor electorali face uz de asemenea mijloace.

Din punctul meu de vedere este o situație în care s-ar impune inclusiv luarea unor măsuri preventive, dar asta nu e decizia mea.

Există probe, probe foarte puternice, indubitabile, care au fost depuse la DIICOT – Biroul Local Târgoviște în cursul zilei de ieri și care sunt elocvente pentru a dovedi o situație de fapt care are în prim plan intimidarea și amenințarea competitorilor electorali.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.