PNL Titu s-a rupt! Presiunea conducerii județene asupra consilierilor locali duce la propunerea schimbării viceprimarului (document)

caraveteanu - radoi

Marius Caravețeanu (stânga) și Teodor Rădoi (dreapta)

Una dintre cele mai puternice organizații ale partidului în Dâmbovița, PNL Titu s-a rupt! Iar ruptura pare a fi provocată și decontată de președintele filialei județene, Marius Caravețeanu.

S-a întâmplat acum o săptămână, în ședința Consiliului Local Titu din 29 noiembrie, când, pe ordinea de zi, s-a aflat proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare lui Ion Nicolae, personalitate a urbei (și a județului), fost primar al orașului Titu și al municipiului Târgoviște, deputat și vicepreședinte al Consiliului Județean. Proiectula  fost inițiat de grupul consilierilor PSD.

Cu doar o oră înainte de ședință, la Titu a descins conducerea PNL Dâmbovița (Marius Caravețeanu, Aurelian Popa, Gabriel Plăiașu), care i-a convocat pe consilierii PNL Titu și le-a cerut să nu voteze proiectul privind acordarea titlului de cetățean de onoare lui Ion Nicolae. Solicitarea șefului de la județ nu le-a picat bine celor mai mulți dintre liberali, care au considerat că cererea nu are justificare obiectivă, fiind doar o încordare inutilă de mușchi a lui Caravețeanu. Așa se face că, din cei 13 consilieri PNL Titu, 8 l-au ignorat pe președintele de la județ și au votat proiectul! În grupul celorlalți 5 care au ascultat recomandarea s-a aflat și viceprimarul Teodor Rădoi, foarte intens promovat de organizația județeană în ultimele luni.

Proiectul referitor la Ion Nicolae a trecut cu votul consilierilor PSD și al celor 8 consilieri PNL, susținuți de primarul (tot PNL) Traian Niculae. Nu au trecut, însă, „rănile” lăsate de ruperea grupului liberal de la Titu.

Mai întâi, l-am întrebat pe președintele Caravețeanu care a fost scopul convocării consilierilor PNL cu o oră înainte de ședința Consiliului Local:

Le-am spus punctul nostru de vedere, al conducerii PNL, vizavi de un proiect PSD privind acordarea titlului de cetățean de onoare dlui Nicolae. Personal și colegilor mei nu ni s-a părut oportun să fim alături de acest proiect.

L-am întrebat și dacă e dezamăgit de faptul că 8 consilieri nu i-au ascultat „recomandarea”:

N-ai cum să fii vesel.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Primarul Traian Niculae și cei 8 consilieri au fost iritați de intervenția lui Caravețeanu în organizație, la modul în care a făcut-o. Și mai enervați au fost, însă, pe atitudinea viceprimarului Teodor Rădoi, care a ales să se rupă de primar, urmându-l pe președintele politic. Consecințele au apărut imediat: în ședința Consiliului Local Titu care va avea loc săptămâna viitoare, pe 11 decembrie, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind schimbarea viceprimarului! Proiectul este inițiat de cei 8 consilieri locali PNL.

În propunerea motivată de schimbare a lui Rădoi, consilierii îi aduc acestuia reproșuri multe și grave, începând cu lipsa de comunicare, presiuni exercitate asupra colegilor și până la tergiversarea unor proiecte pe motiv de „acordul partidului”. Puteți parcurge mai jos motivarea proiectului de schimbare a viceprimarului Rădoi:

titu viceprimar

Tot în ședința de săptămâna viitoare, pe ordinea de zi este și un proiect privind alegerea unui nou viceprimar. Nu se cunosc până acum date privind opțiunea grupului PNL sau a primarului.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.