Președintele Administrației Fondului pentru Mediu – întâlnire cu primarii din județul Dâmbovița. Veste bună pentru proiectele derulate prin AFM

tutuianu-gearap

S-a întâmplat astăzi, în sala mare a Consiliului Județean Dâmbovița, sub găzduirea președintelui CJD – Adrian Țuțuianu și a prefectului Victor Sanda, alături de administratorul public al județului – Alexandru Oprea și deputatul Ionuț Săvoiu. Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Adrian Gearâp, a discutat pe parcursul a aproximativ două ceasuri cu primarii din județ, pe probleme ce țin, în special, de finalizarea investițiilor derulate prin AFM și de șansa finanțării unor noi proiecte.

Întâlnirea are loc la numai trei zile după ce președintele CJD a anunțat că Dâmbovița va primi în 2014, de la AFM, cea mai mare sumă a ultimilor ani, 25,8 milioane lei, acoperind, practic, aproape jumătate din necesarul finalizării tuturor obiectivelor din județ (56 milioane lei). Cu acești bani, se vor finaliza anul acesta 8 din cele 17 proiecte derulate prin Administrația Fondului pentru Mediu. Celelalte proiecte au primit și ele sume importante (vezi AICI alocarea pe fiecare localitate în anul 2014), urmând ca, în 2015, toate să primească banii necesari ducerii la bun sfârșit. E vestea bună pe care Gearâp a oferit-o astăzi cu voce tare:

Avem o alocare de peste 25 de milioane lei pentru anul 2014, toate proiectele sunt în grafic, în afară de 2-3 proiecte unde, probabil, vom și găsi soluții (…), urmând ca diferența de finanțat să se încheie la nivelul anului 2015, cel târziu, până la suma de 56 de milioane lei – valoarea totală a proiectelor.

Obiectivele de care facem vorbire se referă la extinderi și modernizări ale rețelelor de apă și canalizare, parcuri și împăduriri.

Onoare muncii!

adrian gearapprimari dambovita

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.