Președintele CJ Dâmbovița, la Ialoveni (Republica Moldova): Cred că viitorul nostru proiect de țară trebuie să se cheme „România Mare”!

ialoveni (27)

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a fost prezent vineri, 27 octombrie, la inaugurarea Grădiniței „Albinuța Dâmbovița” din comuna Ruseștii Noi, Raionul Ialoveni (Republica Moldova), proiect realizat cu susținere financiară din partea județului Dâmbovița. Înainte de inaugurarea propriu-zisă, președintele CJD și senstorul Adrian Țuțuianu s-au întâlnit cu reprentanții Consiliului Raional Ialoveni.

În mesajul său, Oprea a inistat pe continuarea proiectelor comune, care să dea consistență acordului de înfrățire existent între cele 2 unități administrativ-teritoriale:

La ultima noastră vizită aici, în luna aprilie, spuneam că este vremea faptelor concrete, și nu a podurilor de flori sau doar a simbolurilor culturale. Cred că ceea ce am făcut noi, Consiliul Județean Dâmbovița, la dumneavoastră, cred că este un act care va dura peste timp. Oamenii vin și pleacă, dar instituțiile, faptele, proiectele rămân.

Exemplul acesta de bună practică mi-aș dori să fie urmat și de alte consilii județene din România, consilii mai bogate decât Dâmbovița.

Trebuie să avem conștiința apartenenței la același neam, la aceeași țară. Din păcate pentru noi, ca români, după aderarea la Uniunea Europeană nu am mai avut un proiect de țară. Cred că viitorul nostru proiect de țară trebuie să se cheme „România Mare”.

La ceremonia de inaugurare a grădiniței, Alexandru Oprea a înmânat gazdelor o plachetă și o gravură care să simbolizeze de acum înainte relația de prietenie dintre Raionul Ialoveni și Județul Dâmbovița. Pe plachetă, care va sta la intrarea în grădiniță, scrie: Nimeni și nimic nu va putea destrăma vreodată legătura de suflet dintre Județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni, care ne face să ne purtăm de grijă reciproc”.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.