Președintele CJD acuză gestul primarului interimar al municipiului Târgoviște de a pasa responsabilitatea proiectelor europene

tutuianu

Președintele Consiliului Județean și al PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, reacționează dur după gestul primarului interimar al municipiului Târgoviște, Ciprian Prisăcaru, de a delega întreaga coordonare a proiectelor europene viceprimarului PSD, Cristian Stan. Opinează Țuțuianu că ideea e una singură, aceea de a arunca toată munca și toată responsabilitatea pe umerii social-democratului, în condițiile în care cele mai multe dintre proiectele cu finanțare europeană au probleme în implementare:

Nu mi se pare corect ca unii să se ocupe de baschet și alții să preia niște lucruri care trebuiau rezolvate de 4 ani. Dar nu înseamnă că nu le ducem la capăt și nu înseamnă că nu informăm. Vă spun eu ce fac: facem fișa la fiecare proiect, cu ce problemă are, o punem pe hârtie, fac 10 mii de ziare și le dau din casă-n casă. Să știe toți cetățenii din Târgoviște care-i dezastrul la Primăria Târgoviște. E un răspuns, dacă vreți.

Eu cred că este o lipsă crasă de responsabilitate și din partea primarului interimar, domnul Ciprian Prisăcaru, și din partea managerului public (n.a. – Gabriel Cioacă), modul în care s-a luat această decizie. Pentru că, mai întâi, să duci proiectele în cap, să le duci în dificultate maximă și apoi să pasezi responsabilitatea altora, arată că nu ai nici foarte mult caracter, nu ai nici foarte multă minte și nu ai nici foarte multă preocupare față de problemele comunității.

Mai mult decât ce citiți mai sus, președintele CJD transmite și un avertisment tranșant către primarul interimar și administratorul public:

Stau și mă-ntreb dacă mai are rost să avem manager public la Primăria municipiului Târgoviște. Pentru că rolul managerului public într-o instituție de acest tip este tocmai acela de a coordona aparatul propriu și de a se ocupa de implementarea proiectelor.

Și al treilea lucru, mă întreb dacă n-ar fi mai bine ca domnul Ciprian Prisăcaru să treacă pe locul 2 și primar interimar să fie domnul Cristi Stan. Sau, eventual, poate domnul Prisăcaru, fiind ocupat cu baschetul, cu arbitrajul și cu alte lucruri, dacă n-ar fi mai bine să se ocupe de aceste lucruri și să lase Primăria municipiului Târgoviște. 80% din activitatea unei primării de municipiu ține de finanțarea proiectelor cu finanțare europeană sau de la buget și de probleme care sunt în coordonarea direcției tehnice. Fără așa ceva, nu există primărie și nu se întâmplă nimic cu adevărat important.

Și viceprimarul Cristian Stan, cel în sarcina căruia au fost delegate toate atribuțiile pe proiectele europene (aproximativ 20 la număr), a reacționat la momentul respectiv, declarând faptul că își asumă sarcinile, dar că demersul nu e unul de „voință comună”. Ca și Adrian Țuțuianu, Stan a acuzat un dezechilibru de sarcini și de efort în cadrul Executivului.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

3 Comentarii

  1. enache lucian says:

    Din cate stiu domnul Stan Cristian si-ar dori sa fie primar. trebuie sa se obisnuiasca cu responsabilitatile nu numai sa-i comenteze pe altii ca pana acum. Iar cifra de 20 de proiecte cu cofinantare europea e ceva. „Domnul Tutuianu si -a lui ceata” cate proiecte cu cofinantare europeana a adus in acesti 2 ani. de cand conduce Judetul Dambovita. Decat sa critice Primaria Targoviste mai bine si-ar vedea de tarlaua lui.sa mai culeaga ceva primari si consilieri la a doua recolta pana in Decembrie.Da vedeti sa nu fie din aia batuti de piatra in cap.

  2. In sfarsit pot afirma ca sunt de acord cu domnul Enache. Iar lucrul asta ni e deloc usor. Daca tot aruncati cu pietre, ia luati voi cei de la PSD proiectele si implementati-le!! Voi sunteti si mai buni si mai competenti. Si daca aveti probleme, contactati-l pe domnul Savoiu. El le-a facut si le- a trecut prin multe filtre. Mi se pare corect. Stam de vorba peste 3-4 luni, sa vedem ce face PSD-ul?!?

  3. Cezar Frat says:

    Stiu eu, stiu eu…. Tutuianu nu a adus nici un proiect. Dar tot e bine ca se ocupa sa le rezolve pe cele din ograda altora. Hi hi hi!!! Domnul Tutuianu am inteles- va pricepeti la criticat. Eu va propun pe d-stra city menager. Ba nu, mai bine: primar!! Si atunci sa vezi haiducie: o sa dai afara tot executivul ca pe motiv ca singurul competent sunt: EUUUU!!!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.