Președintele CJD: Compania de Apă suferă din cauza prea multelor găști constituite de-a lungul timpului!

adrian-tutuianu-compania-de-apa

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi despre situația de la Compania de Apă, abordând inclusiv subiectul recent care ține instituția în atenția opiniei publice, respectiv descoperirea, la Titu, a zeci de contoare de apă, cu sigiliile rupte sau montate invers, astfel încât să falsifice consumul real:

Constat, după 3 ani de zile de când sunt președinte, că nu s-a înțeles care-i treaba fiecăruia legat de Compania de Apă și că foarte multă lume discută după ureche de subiect. Îmi cer scuze, dar asta-i expresia corectă: după ureche.

Eu sunt reprezentantul ADI Apă (Agenția de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Dâmbovița”). În calitate de reprezentant al ADI, m-am implicat în gestiunea unor subiecte care țin de Agenție. ADI Apă este interesată de derularea acestor contracte (n.a. – cele 10 contracte din POS 1 Mediu, din centrele urbane ale județului), este interesată de derularea contractului pe POS 2 Mediu, suntem interesați de derularea contractelor din economii și avizăm, deci nu numim noi, propunerile de membri în CA al Companiei. Ca atare, mi se pare fie necunoaștere, fie rea-credință să mă întrebe pe mine cineva de tot felul de subiecte din Compania de Apă. Nu sunt nici director, nici proprietar.

A doua chestiune pe care o spun foarte ferm: operațiunea de inventariere a contoarelor și branșamentelor pentru apă și canal a fost decisă prin hotărârea ADI. Deci, eu sunt cel care a promovat subiectul și spun unii acum că Țuțuianu nu-i lasă să facă… Eu am promovat proiectul în ADI Apă după discuțiile făcute cu primarii și după ce am constatat că sunt foarte mulți oameni branșați la sistemele de apă și canal de ani de zile și care nu plătesc absolut nimic. Unii dintre ei fac parte din categoria celor care dau lecții pe la televizor.

Dincolo de aceste precizări, președintele CJD a vorbit și astăzi, critic, despre vulnerabilitățile CATD, cele mai grave fiind provocate de către propriii angajați, precum și despre interesele din jurul Companiei:

Compania de Apă suferă, în primul rând, și o spun cu toată responsabilitatea, din cauza prea multelor găști care s-au constituit de-a lungul timpului, care-și dau unii altora la picioare și nu stau decât să-și facă reclamații și să dea diverse informații, mai mult sau mai puțin verificate, către presă. Nu sunt preocupați de punerea în aplicare a proiectelor pe care le au; unii dintre cei de-acolo. Și va trebui să facem un pic de ordine și pe subiectul ăsta.

Ritmul managementului Companiei de Apă n-are nicio legătură cu ritmul meu. Dacă mergeam pe ritmul lor, și-al vechilor, și-al actualilor, probabil că aveam mari probleme astăzi.

În jurul Companiei de Apă sunt interese ale unora care vor să intre acolo prin interpuși și să gestioneze sumele mari de bani, și din fondurile europene, dar și din activitatea curentă, din exploatare. Compania de Apă deservește atât de multe localități, încât are foarte mulți bani și e un cash zilnic acolo. Sunt și interese de presă, legate de publicitate, ca să spun eu foarte clar.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.