Președintele CJD: E un DEZASTRU în municipiul Târgoviște! Nereguli reclamate pe PIDU-uri și atac dur la managerul public

adrian-tutuianu-compania-de-apa

Înainte de a porni subiectul, e util să mai aruncăm o privire pe declarațiile inițiale. Le găsiți AICI.

De acolo plecând, de la cuvintele administratorului public al municipiului Târgoviște, Gabriel Cioacă, a ieșit astăzi în conferință de presă Adrian Țuțuianu, președintele CJD, și a lansat un avertisment extrem de serios cu privire la derularea proiectelor care țin de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU A și B). Șeful administrației județene a ridicat un semnal de alarmă pe modul în care beneficiarul, Primăria municipiului Târgoviște, implementează această investiție uriașă (aproape 150 de milioane lei):

Am să vă spun ce zic oameni de specialitate și am constatat personal în cartiere. PIDU A (n.a. – zona microraionului 6, unde manager de proiect este tocmai Gabriel Cioacă):

 • nu se realizează adâncimea terasamentului la 50 cm. Și puteți merge și constata personal. Mergeți prin Târgoviște și vedeți unde există săpat 50 cm în drumul care se reface;
 • neaplicarea straturilor de balast și piatră spartă, în special în cartierul micro 6;
 • compactarea insuficientă a stratului de material bituminos;
 • neconsolidarea terasamentului stradal;
 • nu sunt prevăzute în proiectul tehnic unele categorii de material, cum ar fi: scurgerile, rigolele aferente locurilor de parcare, spațiile de delimitare a drumurilor și trotuarelor de imobilele din vecinătate, racordurile sistemului de canalizare. Apare ca fiind necesară actualizarea proiectului tehnic, elaborat în anul 2007.

Domnul Cioacă ar trebui să știe că, indiferent cine a făcut proiectul tehnic, că l-a făcut o firmă unde a lucrat deputatul Săvoiu sau altcineva, vinovat de felul în care arată proiectul este și beneficiarul, care are o comisie de recepție. Și înseamnă că are o comisie care a făcut recepția fără să-l citească. Ăsta e un aspect. Al doliea, trebuie să știe și domnul manager Cioacă faptul că are obligația să revizuiască proiectul, în limitele pe care le permite Programul Operațional Regional.

Președintele CJD spune că a intervenit pe subiect și, în perioada următoare, grupul de consilieri ai Partidului Social Democrat, în frunte cu viceprimarul Cristian Stan, vor înainta proiecte de hotărâri și propuneri pentru bugetul anului 2015, care să vină în întâmpinarea problemelor reclamate:

Pe partea care ține de viceprimarul propus de noi, de PSD, Cristian Stan, am stabilit clar ce are de făcut. Și grupul de consilieri din Partidul Social Democrat va veni în următoarea perioadă cu mai multe proiecte de hotărâri și cu mai multe propuneri pentru bugetul anului viitor. Municipiul Târgoviște este într-o situație dezastruoasă, iar administrația nu controlează nimic din ceea ce înseamnă lucrări publice.

Nu în ultimul rând, haosul care domnește peste proiectele de infrastructură din municipiu, are consecințe dintre cele mai neplăcute pe zona de colectare a deșeurilor, multe din punctele de precolectare fiind distruse, desființate. Adrian Țuțuianu:

Unde se lucrează pe PIDU A, pe PIDU B și la canalizare, s-au distrus toate punctele de precolectare. Și acele puncte trebuie refăcute. La momentul ăsta, vă invit să mergeți prin cartierele din municipiul Târgoviște, nu aici, în zona centrală, la bere, pe unde se duce domnul Cioacă, ci prin micro 11, micro 12, să vedeți tone de gunoaie depozitate în zona fostelor puncte de precolectare, pe care nu le ridică nimeni de săptămâni de zile și de care primarul interimar și managerul public habar nu au.

Rămâne, la final, concluzia aceluiași Adrian Țuțuianu, pe care o împărtășim și noi, și alte mii de târgovișteni, și pe care ar fi trebuit s-o auzim înainte de toate, din gurile vinovate ale celor care conduc Primăria Târgoviște și manageriază aceste proiecte: E un dezastru în municipiul Târgoviște!

Oroare muncii!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comentarii

comentarii

2 Comentarii

 1. japca japca says:

  Ar fi buna tare capra vecinului…Fie sunteti orbi, fie sunteti idioti, fie sunteti obligati sa scrieti articolul asta. Tirgovistea nu va mai vedea progres cum a vazut in ultimii ani, nici in urmatorii 100 daca ne vor conduce babaciunile psd-iste din judet. Puterea de la centru nu e aceeasi cu cea din tara. Oamenii tineri si ambitiosi au dreptul sa se afirme indiferent de culoarea lor politica, iar oamenii vor vota indiferent in ce culoare este vopsita primaria asa cum vor ei. Lumea s-a schimbat, iar obiceiurile comuniste trebuie sa dispara definitiv!

  • Politica Broastei says:

   Orbi nu suntem, idioți nu, obligați nu. Ce rămâne?
   Ce legătură are progresul ultimilor ani cu probleme punctuale și reale în modul de implementare al unor proiecte? Una-i una, alta-i alta. Dacă s-a zis că bulevardul e gata pe 15 august și pe 25 septembrie el nu e gata, ce veți vrea? Să fericim progresul ultimilor ani? Dacă niște parcări stau pline de noroi de mai bine de 9 (nouă!!!) luni de zile, ce veți vrea? Să ridicăm la cer progresul ultimilor ani? Dacă nu există nicio idee conjugată care să deruleze proiectele astea, ce veți vrea? Să strigăm: Aleluia?
   Hai să nu ne opintim inutil. Și, pe viitor, fără „idioți”.
   Onoare muncii!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.