Președintele CJD și primarul Constantin Dinu – vizită de lucru la obiectivele de investiții din Moreni

vizita de lucru moreni (2)

Pe traseul vizitei de lucru pe care a bifat-o la mijlocul săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-a oprit și la Moreni. Transformat într-un șantier în ultimii 2 ani, al doilea municipiu al județului are șansa implementării unor proiecte (recuperate ca durată față de momentul demarării) care vor aduce Moreniul mai aproape de statutul administrativ pe care îl poartă acum doar în hârtiile oficiale.

Președintele CJD și primarul Constantin Dinu au vizitat șantierele de lucru ale celor mai importante investiții. Au mers mai întâi la podul peste râul Cricov, obiectiv aflat aproape de finalizare, dar la care a intervenit o problemă la piciorul de sprijin de la jumătatea podului în urma precipitațiilor abundente de săptămânile trecute. E nevoie de o lucrare de consolidare acolo, iar președintele CJD spune că a solicitat sprijin guvernamental din Fondul de rezervă, pentru combaterea consecințelor produse de fenomenele meteo. Suma la care se ridică intervenția e aproximată la 500.000 lei. Dacă obținem finanțarea aceasta, o să trecem rapid să trecem rapid să facem lucrările de consolidare a piciorului de pod respectiv, un prag de fund, ca să evităm lucrul cel mai grav care ar putea să fie ruperea podului, să ne trezim ca la Finta, spune Țuțuianu. Podul are o lungime totală de 104,3 m, cu o lungime a suprastructurii de 83,10 m.

Tot la Moreni, cei doi reprezentanți ai administrației județene și locale au mers la amplasamentele unde se lucrează pe proiectul european de reabilitare și extindere a rezervoarelor Bana și a stației de epurare Moreni. Contractul de lucrări are o valoare de 33.447.269,89 lei (fără TVA). Lucrările au suferit întârzieri considerabile acolo, din cauza faptului că societatea spaniolă care a câștigat licitația a intrat în faliment, execuția fiind preluată pe mai departe de către subcontractant. Potrivit președintelui CJD, gradul de implementare a ajuns la aprox. 30%, termenul de finalizare fiind „împins” pentru luna martie 2015.

Onoare muncii!

vizita de lucru moreni (1) vizita de lucru moreni (3) vizita de lucru moreni (4) vizita de lucru moreni (5) vizita de lucru moreni (6) vizita de lucru moreni (7) vizita de lucru moreni (8) vizita de lucru moreni (9)

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. radu falcutescu says:

    Bravo Petrut cel mai bun ziarist …..din timpurile noastre..

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.