Președintele cui este Iancu Caracota? Că al consilierilor PNL Târgoviște nu pare.

iancu caracota (2)

Iancu Caracota este, așa scrie în dreptul funcției sale, co-președinte PNL Târgoviște (aripa PDL). În această calitate a ieșit ieri (după o luuuungă absență) în conferință de presă și ne-a vorbit despre problemele existente la vârful Primăriei Târgoviște. Dintr-una-ntr-alta, a abordat și relația cu propriii consilieri municipali.

Din câteva declarații, fostul pefect a ajuns să descrie o situație desenată pe principiul „fiecare cu ‘zda mă-sii”. Cum ar veni:

– La dicuțiile pe buget, co-președintele PNL Târgoviște și consilierii municipali ai partidului au discutat despre cum să abordeze ședința. Rezultatul: Eu vă pot da experiența mea. În momentul în care s-a venit la mine, le-am explicat consilierilor mei realitatea bugetului. Aici au spus „da”, s-au dus dincolo și au votat invers.

– Caracota a cerut în mai multe rânduri informații referitoare la banii publici cheltuiți de Primărie. Le-a cerut și consilierilor săi (care nu au avut acces la ele), i le-a cerut și primarului său (care l-a ignorat): Mi-aș fi dorit să avem acces la tot ce a însemnat „achiziții” la municipiul Târgoviște, în Primărie, pentru că tot aud câte lucruri se întâmplă acolo și nimic nu iese la final. (…) Atunci când Ciprian Prisăcaru a devenit primar interimar al municipiului Târgoviște, am avut mai multe discuții, mai multe cereri despre anumite lucruri. N-a reușit să mi le pună la dispoziție. Sau anumite lucruri pe care nici el nu le înțelegea. Și atunci ce să cer?

– De ce ignoră consilierii PNL deciziile partidului: Am mai spus-o și o mai spun: interesele transpartinice la care s-au conectat sunt reale.

– În condițiile în care sunt consilieri care sfidează evident deciziile interne și pe însuși președintele filialei, de ce nu ia partidul măsura excluderii: Eu nu merg pe ideea de a exclude pe cineva imediat la cea mai mică problemă. OK, dacă haosul de mai sus vi se pare o problemă mică și de dată recentă.

– Fostul prefect promite că va lua măsuri pe linia disciplinei de partid: Veți vedea, cu timpul. Bine că timpul nu mai are răbdare. În definitiv, cum au trecut trei sferturi de mandat, ce atâta opinteală pe ultima pătrime?


Tragem linie și contabilizăm nemulțumirea co-președintelui PNL Târgoviște față de echipa din CLM: Oamenii săi sunt, în general, slab pregătiți pentru o administrație complexă ca cea a capitalei de județ, nu știu să citească un buget, îi ignoră sfaturile și solicitările, nu respectă deciziile partidului, sunt conectați la interese transpartinice, au probleme de moralitate. În rest, nu sunt nereguli.

Iancu Caracota: Aș vrea să se înțeleagă foarte limpede faptul că, în calitate de co-președinte PNL Târgoviște, voi alege întotdeauna să spun adevărul oamenilor, chiar dacă acest adevăr înseamnă, uneori, lezarea imaginii unor membri ai echipei pe care o conduc sau ai echipei mari din care fac și eu parte.

Onoare muncii!

Citiți și: PDL Târgoviște. Președinte de capul lui, consilieri de capul lor.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.