Președintele PNL Târgoviște reproșează Primăriei lucruri ce țin de CJSU-Prefect / replica dură a primarului Cristian Stan

Președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, a ieșit astăzi din izolarea de comunicare în care zace aproape tot partidul la nivel local și a organizat o conferință de presă online. Între subiecte, a ținut să atace Primăria Târgoviște pe 2 lucruri: (i) că nu a închis parcurile și locurile de joacă mai devreme și (ii) că nu obligă oamenii să poarte măști în mijloacele de transport public.

Aurelian Cotinescu:

La nivel local, nu am înțeles de ce nu s-a luat o hotărâre prin care parcurile și locurile de joacă să se închidă în urmă cu 3 săptămâni. Se puteau închide fără probleme. (…) Nu am înțeles de ce în transportul public, acesta de secol 19 pe care-l avem, nu reușim să obligăm oamenii să poarte măști. Dacă oamenii nu-și găsesc măști la farmacie, atunci Primăria să reușească să le asigure măștile, astfel încât, atunci când se suie în autobuz, să protejeze călătorii.

I-am semnalat președintelui PNL că e posibil ca dispoziția să țină de autoritatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, al cărui președinte este Prefectul județului (pus de PNL și ultra-absent din comunicarea publică pe orice subiect legat de COVID-19, dar asta e altă discuție). Cotinescu a insistat:

Se putea lua o hotărâre la nivel de Consiliu Local. Simplu. Nimic complicat. De ce trebuie să așteptți de la nivel județean sau de la nivelul Guvernului? Trebuie să te miști singur.


La nici 2 ore distanță, a venit și replica primarului municipiului, Cristian Stan. Dură, cu trimitere la CJSU și Prefect și la pârghiile de putere pe care instituțiile le au în această perioadă:

Trebuie să le dau o replică impostorilor de la PNL Târgoviște, care nu au nici măcar decența să tacă în această perioadă. Au stat pitiți vreo 3 săptămâni, după ce era să infecteze tot orașul, când se plimbau electoral cu contacții direcți ai unui membru de partid confirmat pozitiv COVID-19 (vezi aici). Nu i-a interesat de sănătatea noastră, le ardea buza de alegeri anticipate și făceau lansări de candidați. Nu am uitat.

Cât timp dumnealor au stat în izolare, noi am dezinfectat străzi, am dezinfectat scări de bloc, am luat în evidență persoanele vârstnice, am făcut tot ceea ce era omenește posibil, fără vreaun ban de la guvern, pentru a comnate acest virus nenorocit.

În data de 23 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prezidat de dl prefect, ne spune că numai în situații în care se constată încălcări repetate de la prevederile Ordonanței nr. 2, se pot lua anumite hotărâri în cadrul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență. Pe 24 apare Ordonanța militară prin care se interzice ieșirea din casă, altfel decât pentru motive justificate. În acel moment toate parcurile din municipiul Târgoviște, cele împrejmuite au fost închise, Parcul Chindia a fost închis. Care a fost rostul afirmației pe care a făcut-o președintele PNL Târgoviște? Nu cred că a făcut-o din rea-intenție; a făcut-o din neștiință și ignoranță, dintr-un diletantism cronic de care dnii de la PNL dau dovadă în această situație.

De asemenea, vorbește despre obligația de a purta măști. Suntem în aceeași paradigmă. Numai la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se poate lua această măsură. Pe unde s-a mai luat, Mehedinți sau Vaslui, tot CJSU a fost; nu Consiliul Local, nici măcar Consiliul Județean nu are această atribuție. Habar n-au despre ce vorbescu, dar le place să se-audă vorbind.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.