Primarul de la Corbii Mari, către președintele PNL Dâmbovița: Îmi mor oamenii în comunitate și ascult la televizor o persoană care-mi spune că s-au luat măsuri?

Județul Dâmbovița n-a fost ferit de coronavirus. În comuna Corbii Mari sunt, deja, 7 cazuri confirmate și un deces. Primarul Ionuț Bănică pare singur în lupta nedreaptă cu acest fenomen epidemiologic și, aseară, la Antena 3, a încercat să-și strige nevoile.

La celălalt capăt al discuției s-a aflat președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, consilier al lui Ludovic Orban pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului. În timp ce primarul descria situția dramatică din comună, cu focare în 3 sate, cu riscul ca lucrurile să scape de sub control, cu lipsa totală de sprijin din partea autorităților, cu lipsa de materiale specifice (măști, combinezoane, dezinfectant), președintele PNL Dâmbovița a vorbit câteva minute de situația din spitale și despre stocurile de materiale, repectiv suplimentarea lor. Totul la timpul viitor. La final, concluzia: După părerea mea, măsurile sunt luate. Tot ce s-a putut face s-a făcut până acum.

Reacția primarului, de natură să-i trezească pe toți cei care privesc cu detașare ce se întâmplă în comunitățile locale, fie că e vorba de Corbii Mari, de Pucioasa ori de altă localitate:

Astăzi, când vorbim, singurii care au luat măsuri am fost noi, Primăria. N-am primit niciun sprijin, decât din partea DSP, care a venit și și-a făcut treaba. În rest, nici măcar un telefon. (…) Îmi mor oamenii în comunitate și ascult la televizor o persoană care-mi spune că s-au luat măsuri? Nu s-a luat nicio măsură. (…) Toată lumea se acoperă de hârtii, iar noi am rămas singuri. Toată presiunea e pusă pe administrația publică locală. Administrația trebuie să răspundă de persoanele izolate, administrația anunță Prefectura ce persoane vin, administrația trebuie să se ducă și să dea alimente unde e cazul, fără nicio sursă de finanțare și fără nicio prevedere legală. Astăzi, când vorbim, nu putem să facem nici rectificare. Eu n-am solicitat nimic mai mult decât măsuri care să facă bine comunității mele. 

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.