Primarul municipiului Târgoviște, avertisment pentru constructorul de la centură: Plângere penală dacă ajungem la reziliere!

centura targoviste

Situație dificilă pe proiectul de centură al municipiului Târgoviște, care pare să-și continue traseul blestemat pe care l-a parcurs de la începuturi. Deși a fost semnat în data de 9 iunie contractul de lucrări pentru restul de execuție (peste 70%), deși s-a dat ordin de începere a lucrărilor în 25 iunie, proiectul este, în continuare, aproape blocat. Asocierea care a câștigat licitația, SC GOOD SRL (lider) și SK-13 PATSTROY JSC, pare incapabilă să gestioneze o investiție atât de mare (contractul de lucrări are o valoare totală de 63,3 milioane lei, inclusiv TVA).

Nemulțumirea a fost exprimată și de primarul municipiului, Cristian Stan, în cadrul unei emisiuni la Columna TV. Edilul privește cu scepticism modul în care constructorul lucrează, transmițându-i, totodată, un avertisment ferm față de o eventuală și nedorită reziliere a contractului:

Constructorul bate pasul pe loc. În fiecare zi îi chem, în fiecare zi ne promit, în fiecare zi le spun că până a doua zi ne dau graficul de execuție a lucrărilor. E răspunderea lor. Noi, în momentul de față, evaluăm toate posibilitățile pe care le avem.

În orice caz, o reziliere a contractului, dacă vom ajunge acolo, va fi însoțită de o plângere penală pe adresa constructorului. Nu știu ce calcule și-a făcut el, nu știu cum a crezut că va primi de la noi un avans foarte mare. El a declarat că are un rulaj financiar și o disponibilitate bănească de 20 de milioane lei pentru primele 4 luni de lucrare. În momentul ăsta, repet, și dacă ajungem la o reziliere a contractului din culpa constructorului, aceasta va fi însoțită de o plângere penală pe numele său pentru înșelăciune, fals în declarații ș.a.m.d. Eu sunt foarte clar din acest punct de vedere.

Ar fi bine să pună osul la treabă, pentru că, altfel riscă foarte mult. Nu știu ce calcule și-au făcut, nu știu ce-au crezut că se va întâmpla la Primăria Târgoviște, nu știu de unde credeau că or să obțină resursele financiare, dar, dacă nu pun osul la treabă, or să aibă mari, mari probleme. Nu vom face nicio concesie. E vorba de sume importante, a fost o licitație, au venit, au câștigat, sunt obligații pe care și l-au asumat, declarații pe care le-au făcut, angajamente pe care le-au luat. Nu și le respectă, răspund!

Situația pare incredibilă, dar, deși are ordin de începere a lucrărilor de mai bine de 2 luni, constructorul nu a venit până acum cu nicio cerere de plată aferentă vreunei situații de lucrări!

Citiți și: Cum a pierdut Primăria Târgoviște 14 luni în derularea proiectului de centură!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Enache Lucian says:

    Dar ca tacamul sa fie complet apar la aprobare in consiliul local documentatii de urbanism in care nu se tine cont de aceasta investitie importanta (PUZ-7.4 S.C.Acvila) facandu-se abstractie de artera de centura de pe malul drept al raului Ialomita.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.