Primarul municipiului Târgoviște, idee de proiect care să valorifice potențialul fostei Cetăți de Scaun: Parc tematic „DRACULA”!

19030250_675543949305152_6517777032937641567_n

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a vorbit astăzi, în preziua deschiderii Festivalului Medieval Dracula, despre un proiect de viitor, care să fructifice mai eficient, mai bine și mai mult potențialul fostei Cetăți de Scaun, chiar în jurul mitului „Dracula”.

Festivalul este unul tânăr, dar sper să pună municipiul Târgoviște pe harta turismului internațional. Dincolo de festival, care este anual, cred că municipiul Târgoviște poate să exploateze mult mai mult patrimoniul deosebit pe care îl are și, de asemenea, poate să exploateze mult mai mult acest mit, „Dracula”. Nu știu câți turiști străini au auzit de Vlad Țepeș, ca domnitor al Țării Românești, dar, cu siguranță, toți au auzit de Dracula.

Sper să extindem și să încercăm să aducem cât mai mulți turiști în municipiul Târgoviște și, de ce nu, să putem construi aici un parc tematic care să-l aibă în prim-plan pe Vlad Țepeș, sigur, valorificând și mitul Dracula. Cred că putem să punem Târgoviștea pe harta destinațiilor turistice preferate de turiști străini și români, astfel încât să obținem cât mai mult din ceea ce înseamnă Târgoviștea istorică, Târgoviștea medievală.

Onoare muncii!

VEZI Programul Festivalului Dracula, 16-18 iunie 2017!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.