Primarul municipiului Târgoviște, scrisoare deschisă către KFC după spotul ofensator de pe Turnul Chindiei!

cristian stan

Un clip publicitar filmat de celebra companie de fast-food KFC provoacă o controversă acidă. Spotul, publicat de rețeaua KFC din Germania, a fost realizat la Târgoviște, pe Turnul Chindiei și în el apare un bărbat dezbrăcat. Subiectul a stârnit multe reacții pe internet, cvasitotalitatea acestora condamnând modul în care este folosit simbolul Cetății.

Astăzi a reacționat însuși primarul municipiului, Cristian Stan. Într-o scrisoare deschisă către companie, edilul își manifestă indignarea și critică în termeni aspri modul ofensator în care a tratat subiectul. Mai mult, Cristian Stan spune că își rezervă dreptul de a acționa în instanță pentru repararea prejudiciului de imagine:

Vă adresez aceste cuvinte în calitate de primar al municipiului Târgoviște, născut și crescut în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești.

Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgoviște, în cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească, langă Turnul Chindiei. Consider că filmarea și expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale orașului, punct de referință pentru comunitate, iubit și respectat de târgovișteni, de români și nu numai. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator și revoltător, iar comunitatea noastră a reacționat în consecință, dezaprobând masiv inițiativa.

Nu știu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenții din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită. Orașul nostru trăiește și respiră cultură și istorie prin toate așezămintele și monumentele sale. A fost Capitala Țării Românești pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit să vă documentați înainte să produceți un clip atât de controversat.

Acest mesaj este unul de indignare față de modul neprofesionist în care ați tratat municipiul Târgoviște. Consider că este imperios necesar să opriți difuzarea spotului care prejudiciază imaginea orașului nostru și să reconsiderați modul în care vă raportați la această comunitate și la valorile sale pe viitor.

Ne rezervăm dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitaţii noastre.

Daniel – Cristian Stan
Primarul municipiului Târgoviște


SPOTUL CONTROVERSAT

ddd

 

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

 1. moshu49 says:

  tardiv, ipocrizie primare
  dacă nu era vehemența asta din media și a opiniei publice dormeai liniștit
  ne-ai umplut de rahat ca și în cazul lucrărilor de proastă calitate din CL #3 al Companiei de Apă deși ai fost atenționat încă din 2015
  pentru centură și „fetițele” te înjură, știai?
  prea multe lucruri te surprind pe tine, du-teee…! 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.