Primarul PSD de la Pucioasa a semnat petiția USR. Reacție imediată din partea PSD Dâmbovița – Adrian Țuțuianu

Primarul PSD al orașului Pucioasa, Constantin Ana, este personajul principal al buletinelor de știri politice din ultimele ore după ce a semnat petiția USR – „Fără penali în funcții publice”.

De ce am făcut-o? Că aşa am simţit. Eu am vrut să demonstrez ceva, că şi pesediştii sunt oameni, nu maimuţe, cum ne prezintă multă lume. În al doilea rând, e un gest de normalitate, pentru că, în ciuda a ceea ce cred mulţi, şi noi ne dorim acelaşi lucru: o ţară curată şi o ţară europeană. Deci, să nu credeţi că există diferenţă între noi şi restul oamenilor, sunt la fel de plini de speranţă că o să trăim într-o ţară curată şi corectă pentru copiii noştri, în primul rând. De aceea am semnat această petiţie„, a declarat primarul pentru Agerpres.


În replică la demersul primarului, Organizația PSD Dâmbovița a transmis, sub semnătura președintelui Adrian Țuțuianu, un comunicat de presă prin care se delimitează de gestul lui Constantin Ana:

Am luat act de afirmațiile primarului orașului Pucioasa, Ana Constantin, cu privire la semnarea unei petiții pe care o promovează membrii și activiștii USR. Față de acest aspect, se impun următoarele precizări:

 • Gestul domnului Ana Constantin este unul personal. Poziția sa nu reprezintă poziția Organizației Județene Dâmbovița a Partidului Social Democrat, care nu girează acțiunile politice ale adversarilor săi. PSD Dâmbovița rămâne consecvent actelor normative adoptate în sesiunea parlamentară încheiată recent, prin care s-au adus modificări legislației privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, Codului penal și Codului de procedură penală.
 • Condițiile de acces în funcții publice și de demnitate publică sunt reglementate de lege, noțiunea de „penal” nefiind statuată juridic. Ea este folosită agresiv doar ca un pretext de discreditare a Partidului Social Democrat, coaliției de guvernare și a liderilor săi.
 • Reafirmăm, în acord cu reglementarea constituțională și europeană, faptul că nicio persoană nu este vinovată atâta timp cât nu a fost condamnată definitiv printr-o hotărâre judecătorească (a se vedea și Directiva europeană 343/2016 privind prezumția de nevinovăție, transpusă recent în legislația internă prin proiectele de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală).
 • Acțiunea domnului Ana Constantin, precum și declarațiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare. Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului și electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care îl considerăm inacceptabil.

Organizația PSD Dâmbovița,
Președinte Adrian Țuțuianu

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

 1. moshu49 says:

  măh, tu-mi jignești inteligența, deși comunicatul, știu, nu este pentru popor ci pentru populația pesedistă
  dacă gestul primarului este „inacceptabil”, se înțelege că partidul „acceptă” penalii în funcții publice (de parcă proștii instalați în funcții de decizie n-ar fi de ajuns)
  cînd veți pricepe cît de mult sînteți urîți de români (~80%) va fi prea tîrziu! 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.