Prioritate în obiectivele finanțate de CNI în 2015: complexul sportiv de la Târgoviște!

Click pentru a mări imaginea

Intrat de săptămâna trecută într-un circuit de întâlniri la ministere și instituții guvernamentale, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a mers și la Compania Națională de Investiții, pentru a discuta și stabili o listă a proiectelor județene finanțate în 2015. Mai multe investiții trec prin CNI, de căpătâi fiind aceea privind realizarea complexului sportiv din zona fostei U.M. Gară:

Pentru mine, anul acesta, obiectivul nr. 1 este de a obține finanțarea pentru complexul sportiv din locația UM Gară. Am depus toate actele. Anul acesta se va da drumul la studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și sper eu să avem și licitația și atribuirea lucrării pentru execuția acestui obiectiv de investiții. Fac precizarea că nu se va finaliza într-un an de zile, este o sumă foarte mare, ci, probabil, în 2-3 ani. Dar eu cred că trebuie să facem acest lucru și, undeva în 2018 – 2019, actuala locație a stadionului municipal din Târgoviște să fie eliberată și să gândim acolo, împreună cu Primăria Târgoviște, realizarea de facilități pentru activitatea turistică.

Ce presupune această zonă a dotărilor sportive, așa cum a fost ea numită în planul urbanistic zonal aprobat de CJD în octombrie 2013:

  • Un stadion de până la 10.000 de locuri, cu vestiare, spații de mic comerț și dotări la nivelul competițiilor sportive internaționale
  • Un teren de fotbal de dimensiuni normale, pentru antrenament
  • Trei terenuri de mini-fotbal, descoperite
  • Un teren de mini-fotbal, acoperit
  • Vestiare și grupuri sanitare
  • Spații de parcare aferente, cu circa 700 de locuri
  • O arenă de tenis, cu o capacitate de 1200 – 1500 de locuri
  • Nouă terenuri de tenis, de dimensiuni normale, pentru antrenament
  • Spații de parcare aferente, cu circa 150 de locuri
  • Un hotel cu circa 200 de locuri de cazare, cu toate facilitățile necesare cantonamentelor (alimentație publică, fitness, saună, recuperare, etc)

Tot pe lista de finanțare de la CNI se regăsesc proiecte privind un stadion de capacitate mică (cca 2000 de locuri) la Titu, 2 săli de sport (la Găești și Moreni), finalizarea primelor 9 cămine culturale depuse la finanțare anul trecut, lucrări de reabilitare la Mănăstirea Nucet și consolidarea sediului Arhiepiscopiei Târgoviște.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.