Protest al ziariştilor din Dâmboviţa faţă de sfidarea şefilor de instituţii publice!

Instituţiile publice din judeţul Dâmboviţa sfidează, de ani de zile, dreptul cetăţenilor de a avea acces la informaţiile de interes public prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă, neorganizând conferinţe de presă. Obligaţia impusă prin Legea 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, art. 17, este ignorată, în bătaie de joc, de aproape toţi aceşti şefi numiţi politic.

Astăzi – 9 decembrie 2019, noi, semnatarii acestui protest, am decis să le reamintim conducătorilor instituţiilor deconcentrate din judeţul Dâmboviţa că au îndatoriri faţă de cetăţean, faţă de regulile democraţiei şi că mass-media are rol esenţial în tot acest angrenaj social.

Vom merge la fiecare structură guvernamentală şi vom solicita directorilor să organizeze conferinţe de presă, aşa cum obligă legea – „periodic, de regulă o dată pe lună”, fără să se prevaleze de diferite ordine interne.

9 DECEMBRIE / Ne-am deplasat la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dâmboviţa şi la Serviciul Judeţean de Metrologie Dâmboviţa. Le-am expus celor doi directori demersul nostru gazetăresc şi am convenit asupra organizării conferinţelor de presă. La Metrologie, am stabilit pe loc data şi ora, la Protecţia Consumatorilor – urmează să se obţină acordul şefilor ierarhici.

dambovita24.ro
dambovitalazi.ro
db24News.ro
incomod-media.ro
Jurnal de Dâmbovița
oficial-media.ro
politica-broaştei.ro
stiridb.ro
targovistelive.ro

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. întreb și eu, ca trecătorul de pe zebră: a trebuit ca PSD-ul să piardă puterea ca să scoateți capul?
    sau este atac concertat la noua putere?
    halal jurnalism dâmbovițean!
    oricum legea e un fîs: „Refuzul … constituie abatere și atrage răspunderea disciplinara a celui vinovat.” – art 21 (1)
    ps: poate vă preocupă să ne informați și cine a închis orașul și a parolat accesul, pentru ca un pușcăriaș să-și facă numărul?

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.