PSD Dâmbovița reclamă intervențiile unor instituții la candidații partidului >> Imixtiune și atingere la dreptul de a fi ales!

alexandru oprea

Partidul Social Democrat iese public și semnalează că mai multe instituții ale statului își pun amprenta pe campania electorală pentru locale mai mult decât le-ar permite legea. Secretarul executiv și coordonatorul de campanie al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, a anunțat astăzi că mai mulți candidați ai partidului au fost „trași de mânecă” în privința demersului, recomandându-li-se fie suspendarea din funcțiile pe care le dețin, fie renunțarea la candidaturi. Gestul este considerat o depășire a granițelor legale și imixtiune în alegeri. Alexandru Oprea:

O să fac apel la conducătorii vremelnici ai unor instituții ale statului să se abțină de la presiunile pe care le fac asupra potențialilor noștri candidați. Pentru echidistanță, dacă tot fac acele presiuni, le recomand să le facă și asupra candidaților altor formațiuni politice. Noi nu venim în fața dumneavoastră pentru a fi privilegiați sau favorizați; doar cerem acelor instituții și competitorilor noștri politici să avem condiții egale și legale pentru toți.

În ultima perioadă, au venit fel de fel de circulare care, în opinia mea, sunt undeva la limita legii, în sensul că nu interzic, pentru că ar fi foarte grav dacă ar interzice unor oameni să-și exercite un drept prevăzut de Constituția României, dreptul suveran de a alege și de a fi ales, ci recomandă celor care, într-un fel sau altul, doresc să se implice în campania electorală, fie să se suspende din funcție, fie să nu se înscrie în această competiție electorală. Eu mi-aș dori ca astfel de recomandări să fie valabile și pentru reprezentanții PNL, nu numai pentru reprezentanții Partidului Social Democrat.

Avem cazuri, exemple concrete când candidați de-ai noștri pentru primari sau consilieri locali au fost chemați de către șefii respectivelor instituții și li s-a recomandat că este mai bine pentru dumnealor să nu se implice și să nu candideze la aceste funcții. Astfel de practici sunt pe lângă lege, sunt, zic eu, în contradicție flagrantă cu textul de lege și, în opinia mea, reprezintă o imixtiune și o atingere la dreptul de a alege și de a fi ales.

O să fiu foarte tranșant. Astfel de cazuri am întâlnit la Direcția Generală a Finanțelor Publice – nu de către conducerea actuală de la Dâmbovița, ci de către șefii anumitor servicii subordonate la Ploiești și la București. Astfel de recomandare este venită din partea Ministerului Educației și tare-aș fi curios dacă actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean se va suspenda pe perioada campaniei electorală, pentru că vor dori, cu siguranță, să candideze la niște funcții. Am întâlnit astfel de cazuri și, fără niciun fel de problemă, angajați ai Romsilva au fost chemați și li s-a pus în vedere acest lucru. Și mai pot continua cu nenumărate exemple. Avem și documente scrise care arată aceste recomandări din partea instituțiilor centrale.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.