PSD Dâmbovița salută înființarea societății mixte româno-germane care va produce transportorul blindat la Moreni!

adrian tutuianu 3

Comunicat de presă

Uzina Automecanică Moreni și furnizorul german  de tehnologie militară Rheinmetall au semnat astăzi, 14 iunie, actul constitutiv al societății mixte Romanian Military Vehicle Systems. Ceremonia s-a desfășurat sub egida Ministerului Economiei și în prezența președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. RMVS va fabrica, vinde și asigura mentenanța transportorului blindat de trupe 8×8 (TBT 8×8), produs realizat în comun de compania mixtă, la Moreni.

Viitorul vehicul TBT 8×8 este un transportor blindat amfibiu de trupe cu mobilitate superioară, ce va fi pus la dispoziția armatei române și a altor clienți interesați. Acordul UAM – Rheinmetall de fabricare a TBT 8×8 presupune transfer de know-how și dezvoltarea de tehnologie, în comun.

PSD Dâmbovița salută încheierea acestui acord, o veste excelentă din mai multe perspective de dezvoltare, atât pentru industria de apărare, în mod specific, cât și, într-o sferă mai extinsă, pentru municipiul Moreni, județul Dâmbovița și dâmbovițeni. Reamintim că PSD a promovat și susținut legea privind industria națională de apărare (adoptată în toamna anului trecut), reglementându-se organizarea sectorului pe domenii de activitate strategice, restructurarea și regruparea de capacități, stimularea investițiilor, creșterea competitivității și diversificarea produselor specifice domeniului, aspecte importante privind mentenanța, precum și participarea la activitățile industriei europene de apărare.

Momentul de astăzi este unul de referință și creează fundamentul relansării industriei naționale de apărare. El este rezultatul eforturilor urmate cu insistență de-a lungul mai multor ani și, în mod aparte, în ultimele luni. Vizitele recente ale miniștrilor Economiei – Mihai Tudose și Apărării Naționale – Gabriel Beniamin Leș în județul Dâmbovița au fost determinante pentru finalizarea acestui proces.

Partidul Social Democrat se angajează, prin reprezentanții săi – parlamentari, reprezentanți ai conducerii administrative județene sau locale – în susținerea tuturor acțiunilor care au drept obiectiv dezvoltarea de investiții la nivelul județului.

Președinte PSD Dâmbovița
Senator Adrian Țuțuianu

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. moshu49 says:

    🙂 adică faci o societate mixtă „în mod aparte, în ultimele luni”? 😀 )))

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.