Pucioasa: Raportul de laude al primarului Bădău, desființat punct cu punct!

badau

Orașul Pucioasa traversează, de 8 ani de zile, o perioadă gri în privința dezvoltării. Probleme multe și apăsătoare, investiții puține și prost gestionate, cam acesta e tabloul fostei stațiuni de care se auzea, pe vremuri, cu mândrie, în toată țara.

De 8 ani, Primăria e condusă de Bădău Dănuț. Contrar impresiei generale pe care orașul o lasă, primarul spune că în ultimii 8 ani s-au realizat lucruri  foarte multe în urbe. Spune asta și oamenilor, într-o broșură intitulată Raportul Primarului Orașului Pucioasa 2008 – 2016.

constantin ana

Doar ca ce conține aceste „raport” nu cadrează cu realitatea și manipulează locuitorii orașului. Constantin Ana, consilier județean și candidat PSD pentru Primăria Pucioasa, a luat broșura lui Bădău și a desființat-o în mai multe puncte:

 • Sala de sport de la stadionProiect al fostului primar Mircea Simion, pe care și-l asumă Dănuț Bădău;
 • Piața CartaxoProiect făcut de Bădău, dar în stilul caracteristic, fără a consulta chiriașii de-acolo, lucrări de slabă calitate. În momentul de față, arată mai urât decât înainte să se apuce de lucrări;
 • Alimentare cu apă și canalizareAici începe tragedia, pentru că, în cea mai mare parte, lucrările nu sunt funcționale. Colectorul rețelei de canalizare de pe bulevardul Trandafirilor trebuie refăcut și o să vedeți cum va fi spart din nou DN 71 pe o porțiune de 100 – 200 m, branșamentele nu sunt probate, gurile de vizitare nu au fost finalizate, iar o parte din lucrări, cele prin CNI – compania nici nu vrea să audă de recepția lor;
 • Bazinul de înmagazinare a apei din cartierul BelaBădău și Primăria Pucioasa nu au nicio legătură cu investiția, ea fiind a Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița;
 • Bazinele de apă de la Mușa (cartier Miculești)Iarăși o investiție a Companiei de Apă; primarul le-a văzut doar în drum spre cârciuma de la Miculești, cred că asta e singura lui contribuție la aceste realizări;
 • Reabilitarea a 30 de km de drumuri, 2 poduri pe 2 benzi, consolidări de pârâu, podețe, rigole stradaleEste un proiect demarat de pe vremea când dna Udrea era ministrul Dezvoltării, blocat din cauza divergențelor dintre primarul Bădău și constructor, revitalizat, ulterior, de președintele CJD – Adrian Țuțuianu și dus, din nou, în colaps de primar. Lucările au fost realizate execrabil. 80% din suprafața construită nu este prevăzută cu sistem de preluare a apelor pluviale, bordurile și asfaltul au intrat, deja, în descompunere în unele zone, iar șanțurile au fost lucrate mizerabil. Termenul de finalizare a fost 31 decembrie 2014 (depășit), prelungit pentru 30 iunie 2016. Pentru această depășire de termen, cheltuielile neeligibile sunt de aproximativ 50 de miliarde lei vechi.
 • Închiderea gropii de gunoi de la PatranaProiect realizat integral de fostul primar, Mircea Simion. Bădău nu are nicio legătură cu el, știu doar că s-a împroprietărit în zona respectivă.
 • Locuri de joacăMi se par realizate în stilul lui Florin Popescu. Un „hei-rup” total, transformate în focare de infecție, wc-uri pentru câinii din cartiere.
 • Centrul de informare turisticăEste realizat în cinematograful orașului. Parțial, este centru de informare, parțial, sediu PNL. Și l-a alocat ca și sediu pentru PNL.
 • Dotări pentru Poliția ComunitarăȘtiți ce face dl Bădău cu Poliția Comunitară? Îi folosește pentru transportul fotografilor și cameramanilor personali.
 • Modernizarea și extindere prin mansardare și dotări la Școala nr. 4Nu cred că este vreunul dintre dumneavoastră care să nu cunoască problemele de acolo – 2 ani de întârziere, 700 de copii purtați pe drumuri, părinți nemulțumiți, profesori persiflați și, în plus, cheltuieli de 4,5 miliarde lei vechi pentru a repara stricăciunile inițiale.
 • Spitalul Pucioasa (dotări, reabilitări, modernizare)Pentru mine, Spitalul Pucioasa reprezintă, la momentul ăsta, una din cele mai mari probleme ale orașului. Este singurul nemodernizat din județ!, cu probleme grave de personal și dotări. 
 • Contribuții la lucrări de modernizare pentru bisericile din orașSunt bani de la Consiliul Județean! Primarul nu are nicio legătură cu aceste fonduri, niciuna. Mai aflu că, după 8 ani de solicitări de la preot, abia acum s-a gândit să aprobe construirea unei capele în incinta spitalului. După 8 ani!!!
 • Realizarea de evenimente – Zilele Oașului – Știți de câți ani nu a mai fost prezent primarul la Zilele Orașului? Știți de câți ani avem invitați din toate colțurile Europei și el nu se sinchisește să-i primească? E primul om al orașulul, edilul orașului. Chemi pe oameni și tu pleci la mare… Mi se pare o nesimțire crasă, dar ăsta e Bădău și trebuie să-l vedeți așa cum îl văd și eu, cum îl văd și locuitorii din Pucioasa.

Concluzia îi aparține tot lui Constantin Ana: Când am văzut raportul pentru prima oară am zis: „Dumnezeule, ce primar destoinic! Cred că orașul pe care îl conduce este un oraș minunat”! Mai în glumă, mai în serios, am zis: „Nu are sens să mai candidez, pentru că omul ăsta a rezolvat toate problemele orașului”. Dar nu e așa, oameni buni. Orașul Pucioasa e un oraș spoit. Orașul Pucioasa e un oraș început și neterminat din toate punctele de vedere. Mi se pare incredibil cum încearcă să ne prezinte realitatea altfel. Din nefericire pentru el, noi nu avem ochelari de cal.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.