Radu Popa (PSD), înot contra curentului: Cred că nu există dosare politice. Nu știu ce părere au alții!

radu popa

Deputat ales pe Colegiul Târgoviște, social-democratul Radu Popa păstrează aceeași abordare față de problemele penale ale colegilor din politică. Era prin luna iunie când parlamentarul declara că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, se bate pentru independența justiției (!!!), provocând mai multe sprâncene să se ridice brusc.

Omul își menține traiectoria discursului, declarând zilele trecute în cadrul conferinței de presă a PSD Dâmbovița: Cred că nu există dosare politice, indiferent de numele celui care se află pe coperta dosarului. Să fiu foarte bine înțeles: eu, Radu Popa, nu cred că există dosare politice. Nu știu ce părere au alții. Și mai cred că cei care au dosare, în campania electorală ar fi trebuit să facă un pas în spate.

Vorbele deputatului se petrec pe drum cu declarații ale mai multor lideri PSD. Prea mulți ca să-i înșirăm aici, așa că-i amintim doar pe Victor Ponta și Liviu Dragnea, No. 1 și No. 2 în partid. Ambii au acuzat, de pildă, că dosarul referendumului este unul profund politic și că procurorii l-au instrumentat din rațiuni electorale. Ca să nu mai vorbim de opiniile pe marginea a ceea ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase, în dreptul căruia Radu Popa a răspuns doar: Nu comentez!

În același timp, însă, deputatul de Târgoviște admite că explozia de acuzații, rețineri și arestări din ultimele săptămâni pare exagerată: Mă tem că unele din dosare sunt scoase în mod intenționat în perioada campaniei electorale. Da, asta e o temere a mea. Cred că suntem într-o fază de tele-justiție. Subliniez, ca să nu fiu greșit înțeles: nu spun că oamenii sunt nevinovați; spun că momentul ales pentru a fi chemați la DNA e un pic forțat.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.