Se ridică și autogara / stația de capăt de pe Șoseaua Găești. Ce urmează pentru transportul public local

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, pe șantierul unde se construiește cea de-a doua autogară aferentă proiectului de modernizare a transportului public, pe șoseaua Găești.

Cristian Stan, primar:

Este o stație de capăt, care va asigura preluarea călătorilor din această zonă, cu autobuzele care circulă pe raza municipiului. Este vorba de o investiție care face parte din același proiect der modernizare a transportului public local. Aici discutăm de aproximativ 5.000 mp pe care intervenim, o stație de capăt un 6 peroane, cu facilități pentru călători (sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități).

Cu investiții fără precedent în ultimii 2 ani (autogara principală cu depou, 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid, reabilitarea bulevardelor „Mircea cel Bătrân” și „Regele Carol I”, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul de lângă Pavcom), transportul public local va cunoaște o nouă etapă de modernizare prin investiția aprobată de aproximativ 68 milioane lei, prin PNRR, de achiziție a 21 de autobuze electrice care vor deservi municipiul reședință și câteva zeci de localități din jurul Târgoviștei. Sperăm ca, în maxim 2 ani, odată cu implementarea proiectului cu autobuzele electrice care vor deservi zona periurbană, să reușim să facem din trabnsportul public urban din municipiu și din jurul municipiului o alternativă mult mai bună față de folosirea autoturismului propriu, pentru că acesta este obiectivul, a declarat primarul.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.