Senatorul Adrian Țuțuianu cere ca parlamentarii să se întoarcă la muncă în procedură normală / argumente

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, a declarat astăzi că este necesară reluarea activității parlamentare în procedură normală în cel mai scurt timp cu putință. Propunerea a fost înaintată colegilor din Biroul Executiv al PRO ROMÂNIA, care au agreat-o și urmează a fi însușită și promovată rapid. Argumentele senatorului sunt numeroase și țin de normalizarea activității parlamentare ca exemplu de încredere și optimism oferit chiar de senatori și deputați, și necesitatea ca Parlamentul să se manifeste drept putere a statului în perioada de criză.

Adrian Țuțuianu:

Am spus ieri în Biroul Executiv Central și colegii mei sunt de acord ca, imediat după data de 1 mai, Parlamentul să revină la muncă în procedura clasică. Este nevoie de normalizarea activității Parlamentului din cel puțin 7-8 motive:

  1. În primul rând, eu cred că oamenii politici trebuie să-și asume riscuri în perioade de criză. Ei trebuie să insufle populației încredere, optimism și sentimentul că problemele țării nu au fost abandonate.

  2. În al doilea rând, Parlamentul trebuie să fie principalul actor într-o situație de criză majoră. Astăzi, puterea este transferată integra Executivului (Președinte – Guvern) și structurilor de forță, ceea ce constituie un regres democratic semnificativ.

  3. În al treilea rând, o activitate parlamentară normală permite, în special, Opoziției să se manifeste prin mecanisme constituționale: inițiative legislative, participarea la dezbateri, întrebări, interpelări, „ora Guvernului”, moțiuni simple și, de ce nu, moțiuni de cenzură;

  4. În al patrulea rând, activitatea parlamentară se poate desfășura cu respectarea tuturor recomandărilor (măști de protecție, mănuși, dezinfecția spațiilor, montarea de aparate cu dezinfectant).

  5. Parlamentul are suficiente spații mari care să permită desfășurarea de ședințe de comisii și plen în condiții de menținere a distanțării sociale.

  6. Personalul administrativ și de specialitate poate fi prezent prin rotație, în măsura în care este necesar.

  7. Senatorii pot fi prezenți luni în comisii, marți în plen, iar deputații miercuri și joi, în așa fel încât să nu creem o aglomerație nejustificată în clădirea Parlamentului.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. dacă vor rămîne 300 – Doamne, ajută! – să se întoarcă 😉

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.