Senatorul Adrian Țuțuianu, despre Acordul MAI – Patriarhie/ PNL a vrut profit electoral / Iohannis a vrut să arate că el conduce Guvernul

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi despre Acordul dintre Patriarhia România și Ministerul Afacerilor Interne, document care a provocat reacții puternice în opinia publică și la nivel de Guvern / Președinție. Țuțuianu spune că acordul a fost o greșeală provocată de dorința PNL de a profita electoral în această perioadă pascală. Cât despre „baletul” declarațiilor ministrului de Interne, premierului și președintelui, totul trebuie văzut în cheia conflictului dintre Palate și a ideii că Iohannis se delimitează de toți cei care, chiar aliați fiindu-i, îi aduc prejudicii de imagine.

Adrian Țuțuianu:

PNL a căutat cu orice preț un folos electoral în ceastă perioadă în care oamenii sunt preocupați de Sfintele Paști.

Și eu sunt creștin-ortodox, asumat, merg de câte ori pot la slujbele religioase, am sprijinit consistent Biserica în perioada cât am fost președinte al Consiliului Județean și prin ceea ce am adoptat în Parlamentul României.

E greu de înțeles cum 2 instituții fundamentale – una guvernamentală și una neguvernamentală – au semnat un protocol care, în fond, aduce deservicii ambelor. În primul rând, el anulează restricțiile din ordonanțele militare (în ce temei legal?). În al doilea rând, erau transferate Poliției, Jandarmeriei atribuții care nu au nicio legătură cu statutul și atribuțiile lor legale. În al treilea rând, se creează, într-adevăr, o discriminare între cei care au sărbătorit sărbătorile de Paști sâmbăta trecută (catolici, protestanți) și credincioșii ortodocși. 

Este interesant de analizat și ieșirea dlui Iohannis. Întâi de toate, a vrut să arate că dânsul este jupânul și el conduce Guvernul, ceea ce este inacceptabil din perspectiva evoluțiilor democratice. Este evidentă o situație de conflict între dl Iohannis și dl Orban. Eu cred că nici dl Orban, nici dl Vela nu au luat decizia acordului cu BOR de capul lor, numai că dl Iohannis s-a extras în momentul când a văzut reacțiile din partea opiniei publice.

Probabil că zilele dlui Vela la Ministerul de Interne sunt numărate. Imediat ce va trece starea de urgență, îl vom vedea înlocuit, dacă nu cumva, sub un pretex oarecare, lucrul acesta se va întâmpla în perioada următoare.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.