Seniorul Dinu Zamfirescu le-a vorbit liberalilor dâmbovițeni despre istoria celui mai vechi partid din România!

pnl 140 de ani

Pe 24 mai 2015 se împlinesc 140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, cel mai vechi partid politic din România. Pentru a marca momentul, liberalii dâmbovițeni au organizat mai multe acțiuni care să reliefeze bornele pe care partidul le-a fixat de-a lungul istoriei moderne a României.

Astăzi, la Răcari, a avut loc simpozionul Ion Ghica – membru fondator al PNL, invitat de onoare fiind Dinu Zamfirescu, urmaș al Brătienilor, unul din cei 12 membri refondatori ai Partidului Național Liberal, în 1990, dintre care doar el și Radu Câmpeanu mai trăiesc astăzi.

De la Răcari, liberalii au venit la Târgoviște, Muzeul de Artă din municipiu prilejuind o întâlnire închinată liderilor liberali dâmbovițeni din perioada interbelică. Dinu Zamfirescu a fost prezent și aici, seniorul citindu-le celor prezenți „testamentul politic al lui Dinu Brătianu” și împărtășindu-le trăirile și aprecierile unui liberal autentic.

pnl 140 de ani (1) pnl 140 de ani (2) pnl 140 de ani (3) pnl 140 de ani (4) pnl 140 de ani (5) pnl 140 de ani (6)

Evenimentele pregătite de PNL Dâmbovița la aniversarea a 140 de ani de istorie continuă și duminică, atunci când e organizată o deplasare la Ștefănești (Argeș), unde se va vizita Conacul Brătienilor și cripta familiei marilor liberali.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.