Societate din Dâmbovița, prinsă cu deșeuri periculoase, fără documente / declarații

În data de 03.10.2022, comisarii din cadrul G.N.M.- C.J. Dâmbovița s-au deplasat la punctul de lucru aparținând unui agent economic care achiziționa prin transfer intracomunitar deșeuri feroase și neferoase, în scopul valorificării. Deplasarea s-a realizat cu scopul verificării a 2 (două) transporturi, ce erau consemnate în aplicația ROAFM.
.
În urma verificărilor realizate pe amplasamentul punctului de lucru, au constatat că, societatea a achiziționat deșeuri de mixturi metalice – cod deșeu 17 04 07, în amestec cu deșeuri metalice contaminate cu substanțe periculoase – cod deșeu 17 04 09* și cabluri cu conținut de ulei gudron și alte substanțe periculoase – cod deșeu 17 04 10*. Pentru transportul deșeurilor periculoase, societatea nu deținea Anexa 1A și Anexa 1B, ce însoțesc transporturile de deșeuri periculoase. A fost solicitat ulterior și sprijinul inspectorilor de specialitate, din cadrul I.P.J. Dâmbovița.
.
În cauză a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Regulamentului nr. 1013/2006 privind transferul deșeurilor și au fost impuse măsuri de indisponibilizare a cantităților de deșeuri achiziționate, până la finalizarea cercetărilor.
.
Pe subiect, comisarul general adjunct al GNM, dâmbovițeanul Florin Bănică, a declarat:
Garda Națională de Mediu continuă războiul cu operatorii economici care sfidează legea și încearcă să păcălească autoritățile, prin diverse metode. Un astfel de agent economic, care a achiziționat prin transfer intracomunitar deșeuri feroase și neferoase, în scopul valorificării, a fost depistat de comisarii de la Comisariatul Județean Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor de la IPJ Dâmbovița. Pe amplasamentului punctului de lucru al operatorului, s-au identificat deșeuri de mixturi metalice în amestec în amestec cu deșeuri metalice contaminate cu substanțe periculoase, pentru care operatorul nu avea documente insoțitoare pentru transportul de deșeuri periculoase. Toată cantitatea de deșeuri de pe amplasament a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor, iar pe numele societății respective a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea Regulamentului 1013/2016 privind transferul de deșeuri.
.
Lansez, cu această ocazie, încă un avertisment la adresa celor care cred că pot încălca legea fără să suporte consecințele: Garda de Mediu va sancționa la sânge firmele care nu înțeleg că unde-i lege, nu-i tocmeală și nu va ezita să facă sesizări penale către organele in drept!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.