Târgoviște, 26-27 septembrie: Festivalul Național „Ion Dolănescu”, ediția a II-a!

coperat

Se va întâmpla în zilele de 26-27 septembrie ediția a II-a a Festivalului Național „Ion Dolănescu”, eveniment care a debutat în 2014 și care a devenit, deja, o bornă de referință în peisajul cultural-artistic. Festivalul, închinat memoriei marelui artist, este organizat în parteneriat de către Consiliul Județean Dâmbovița (prin Centrul Județean de Cultură) și Primăria municipiului Târgoviște. Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii județeni au aprobat în unanimitate asocierea dintre instituții.

Participarea financiară a CJD este de 50.000 lei, sumă care va acoperi plata orchestrei „Doina Basarabiei”, plata serviciilor de sonorizare și taxele UCMR-ADA. Contribuția Primăriei Târgoviște este tot de 50.000 lei, bani care vor asigura plata artiștilor din recitaluri, plata prezentatorului festivalului (anul trecut a fost Iuliana Tudor), transportul orchestrei, serviciile pentru închirierea scenei, videoproiectoare, afișe, invitații, materiale de promovare.

„Ion Dolănescu a dus faima locurilor sale natale în întreaga lume și organizarea unui festival de muzică populară în memoria sa este expresia respectului, a unui gând de prețuire și omagiere a oamenilor de valoare ai acestui popor, dar și de punere în valoare a unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în sufletele românilor”, se spune în raportul proiectului de hotărâre aprobat astăzi de CJD.

Onoare muncii!

foto1

Foto – prima ediție!

foto6

Foto – prima ediție!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.