Târgoviște: Contract de execuție semnat pentru reabilitarea sistemului de iluminat public / beneficii

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, semnarea contractului de execuție aferent proiectului pe bani europeni care vizează reabilitarea și modernizarea întregului sistem de iluminat public din municipiul – reședință. Vorbim de o finanțare de 21 milioane lei și o durată de execuție de 12 luni.

Proiectul va oferi, odată cu modernizarea iluminatului propriu-zis, o reducere semnificativă a costurilor pe consumul de energie. Detalii din partea primarului Cristian Stan:

În această dimineață, la ora 9.00, am semnat contractul de execuție. Telekom va realiza în municipiul Târgoviște acest proiect, cu aplicații multiple și pe zona de smart-city, dar și din punct de vedere al utilității pentru târgovișteni și cu implicații pe zona de reducere a costurilor la iluminat public. Vor fi înlocuite 3.137 de lămpi cu unele pe tehnologie LED, eficiente. Vor fi aproximativ 180 de străzi care vor beneficia de acest sistem nou de iluminat. Prin implementarea sistemului de telegestiune, factura la energie va putea fi diminuată cu un procent între 65-70%, ceea ce înseamnă o economie foarte importantă la costul de energie.

De asemenea, sistemul va avea aplicații pe zona de siguranță a circulației, în sensul că, la nivelul fiecărei treceri de pietoni, va fi implementat un sistem pe bază de senzori, astfel încât, atunci când pietonul se apropie de trecere, intensitatea luminii crește. Sistemul de telegestiune ne va permite să controlăm fluxul luminos pe fiecare lampă din municipiu, astfel încât să putem să ne atingem obiectivul – reducerea consumului de energie electrică, ceea ce reprezintă și un indicator, pentru că banii acordați de Uniunea Europeană sunt acordați tocmai pe această componentă.

Va exista și o aplicație web care să permită controlul sistemului și un dispecerat special.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.