Târgoviște: Cum arată șantierul viitoarei autogări a municipiului / depou pentru cele 40 de autobuze noi

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, în zona de lângă Complexul Turistic de Natație, acolo unde se construiește viitoarea autogară a municipiului și depoul pentru autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid, pe care Primăria Târgoviște le-a achiziționat.

Cristian Stan, primar:

Este o investiție complexă prin care târgoviștenii urmează să beneficieze de singura autogară adevărată, ca să spunem așa, construită după 1989. După cum observați, deja, prinde contur. Avem zona de depou, cu spațiile de parcare pentru cele 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid. De asemenea, se vede scheletul autogării propriu-zise, cu stația de capăt și tot ce e necesar pentru a oferi condițiile cele mai bune călătorilor. Va fi o autogară la standarde europene.

În perioadă următoare, vor fi aduse și stațiile de călători, care urmează a fi amplasate în municipiu și vom avea o idee despre cum va arăta sistemul de transport public din oraș. Per total, investițiile de care discutăm, dacă ne raportăm și la achiziția de autobuze plus acest proiect plus proiectul separat de digitalizare și management al traficului, ne apropiem de 170 milioane lei, bani investiți în sistemul de transport public local, bani europeni care vor face diferența între ceea ce exista înainte și ce se întâmplă acum.

Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu, realizat cu ajutorul fondurilor europene, care prevede, în linii mari, reabilitarea de străzi în lungime de 5,4 kilometri (Bulevardele „Mircea cel Bătrân” și „Regele Carol I”, Strada Lt. Stancu Ion, Strada Gării, precum și pasajul peste calea ferată, pe DN 72, de lângă Complexul Pavcom), modernizarea stațiilor de călători și construcția a trei stații de capăt de traseu.

Primarul a anunțat că va mai depune un proiect pe bani europeni, pentru realizarea unei alte autogări, destinate traficului de călători din zona limitrofă a municipiului.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.