Târgoviște: De la 1 octombrie intră în vigoare facilitățile de transport pentru elevi, studenți și pensionari. Informații utile!

14483833_1381433655207651_408071041_n

Începând cu data de 1 octombrie intră în vigoare facilitățile la transportul public de călători în municipiul Târgoviște, potrivit hotărârilor de Consiliu Local adoptate în lunile august și septembrie.

Vor beneficia de transport public gratuit următoarele categorii:

  • pensionari cu domiciliul în municipiul Târgoviște, cu pensia mai mică sau egală de 800 lei;
  • elevi din cartierele Priseaca și Sagricom;
  • studenții Universității „Valahia” care locuiesc în municipiu.

Să spunem că, dacă pentru pensionari au mai existat în trecut asemenea facilități, în cazul studenților și elevilor este pentru prima dată când administrația locală oferă un asemenea sprijin. La studenți, Primăria suportă jumătate din valoarea abonamentului, cealaltă jumătate fiind suportată de Universitatea „Valahia”.

Dacă, pentru elevi și studenți, facilitatea constă în abonamente lunare cu 2 călătorii/zi, în cazul pensionarilor s-a optat pentru acordarea de tichete de călătorie (2/zi), decontate în raport de folosirea lor. La acest moment, potrivit raportului de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre, în Târgoviște sunt 6.402 pensionari cu pensia mai mică sau egală cu 800 lei.

Cristian Stan, primar Târgoviște: Pentru luna octombrie, facem toate eforturile pentru a rezolva punctual cererile și nu vom ține cont de calendarul stabilit în procedurile de sistem, în sensul că, în mod normal, cererile trebuie depuse cu 15 zile înainte de momentul la care intră în vigoare facilitatea respectivă (până pe data de 15 pentru luna următoare). Dar, pentru luna octombrie, facem toate eforturile să eliberăm abonamentele pentru studenți/elevi și tichetele de călătorie pentru pensionari, astfel încât să beneficieze cât mai repede de aceste facilități.

Pentru elevi și pensionari cererile se depun la sediul Direcției de Asistență Socială (Calea Domnească, nr. 216), la sediul Cantinei de ajutor social din micro 6 (str. Tudor Vladimirescu, nr. 1-3) și la sediul Centrului de Zi pentru Adulți cu Dizabilități (Calea București, bl. O3, parter). Pentru studenți – la sediul AITT de pe Bulevardul Unirii, nr. 6. De acolo se primesc și documentele necesare. Tichetele și abonamentele sunt netransmisibile și se eliberează pe semnătură.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.