Târgoviște: După aproape un deceniu, se reia construcția de locuințe ANL în cartierul Sagricom! (detalii)

sagricom anl (1)

Ani la rând abandonat de diferitele conduceri ale Primăriei, cartierul târgoviștean Sagricom primește, în sfârșit, atenție. După apoape 10 ani, construcția de locuințe pentru tineri prin ANL se reia la Târgoviște, în acest cartier. La începutul acestei luni a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru un prim lot de 146 de unități locative. E vorba de lucrările începute în 2007 și întrerupte brusc în 2008-2009, în diferite stadii. Contractul are o durată de execuție de 2 ani de zile și o valoare de 12.000.000 lei (fără TVA).

Au fost astăzi pe teren, la fața locului, primarul Cristian Stan, senatorul Adrian Țuțuianu, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe – Andrei Țurcanu și viceprimarul Cătălin Rădulescu.

Cristian Stan:

Mă bucur că, iată, ajungem să reluăm construcția de locuințe prin ANL la Târgoviște, după aproape un deceniu de întrerupere. Vreau să-i mulțumesc domnului director Țurcanu pentru implicare și pentru faptul că ne-a sprijinit și că am ajuns în situația de a construi din nou, după 10 ani, locuințe pentru tineri. (…) Suntem azi în situația de a spune că avem semnat contract de execuție, avem dat ordin de începere a lucrărilor, iar la 2 noiembrie 2019 vom avea 146 de locuințe noi.

Adrian Țuțuianu:

Eu am un moment de satisfacție. Sunt 4 ani de zile de când am tot stat pe la ușile Agenției Naționale pentru Locuințe. Am avut zeci de interpelări și în perioada 2009 – 2012 pe tema reluării construcției de locuințe prin ANL. Iată că suntem astăzi într-o situație foarte bună. 

Dacă facem o analiză a posibilităților de dezvoltare a construcției de locuințe în municipiul Târgoviște, sunt 3 zone pretabile: zona Sagricom, zona UM Gară și cartierul Priseaca. Domnul primar le-a abordat pe toate. La UM Gară există și o simplicare importantă a Consiliului Județean. Eu cred că dacă reușim să punem în valoare cele 3 zone, municipiul Târgoviște va arăta în câțiva ani de zile cu totul altfel.

Primarul Cristian Stan spune că este doar începutul efortului de transformare a cartierului. Va urma o a doua etapă de refacere a locuințelor ANL, un loc de joacă pentru copii, precum și construcția unei grădinițe prin Programul PRET (Proiectul pentru Reforma Educației Timpurii), gestionat de Ministerul Educației.

Onoare muncii!

sagricom anl (2) sagricom anl (3) sagricom anl (4) sagricom anl (6) sagricom anl (7)

 

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.