Târgoviște: Încep lucrările la PIDU A. Astăzi a fost semnat ordinul de începere!

pidu A

Primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, a semnat, în urmă cu 3 ceasuri, ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul Plan Integrat de Dezvoltare Urbană – Zona A. Licitația a fost câștigată de asocierea Delta ACM 93 și Verta Tel. Valoarea contractului este de 47.063.098 lei, sumă la care se adaugă TVA.

Declarații Gabriel Boriga:

După cum știți, acum aproximativ o lună și jumătate, într-un cadru și mai festiv, am semnat contractul de finanțare, care, practic, consfințea ultima etapă pe care o aveam de îndeplinit în procedurile legale de achiziție a acestor lucrări de servicii. În fapt, este vorba de jumătate din cel mai important și mai îndrăzneț proiect al municipiului Târgoviște – Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Ne referim aici la cartierul Micro 6, care reprezintă zona A.

Se vor schimba rețele de apă, rețele de canalizare, se vor reface toate străzile, străduțele, aleile și bulevardele, pe care se va turna covor asfaltic cu garanție de 5 ani. Se vor reabilita toate spațiile verzi, se va schimba sistemul de iluminat public stradal prin montare de stâlpi noi, înlocuire de corpuri de iluminat cu unele eficiente energetic și chiar panouri fotovoltaice. Se vor dărâma garajele și se vor construi locuri de parcare moderne și civilizate, care vor fi marcate la sol și numerotate; se vor câștiga aproximativ 850 de locuri de parcare numai în micro 6. De asemenea, se vor amenaja noi locuri de joacă pentru copii și se vor monta camere video de supraveghere.

Practic, astăzi asistăm la o formalitate, dar care înseamnă că, începând de mâine, există toate condițiile legale pentru ca lucrările să poată demara.

Cei doi viceprimari, dl Prisăcaru și dl Pătrașcu, se vor implica direct și permanent în supravegherea lucrărilor și totul va merge super-bine.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Inca un proiect de mare amploare!Bravo gabriel Boriga!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.