Târgoviște: Primarul Cristian Stan, ultimele precizări pe subiectul podului dinspre Valea Voievozilor!

cristian stan 3

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a făcut astăzi mai multe precizări pe subiectul reabilitării podului de la ieșirea din oraș spre Valea Voievozilor, pod închis circulației până la finalizarea lucrărilor (data anunțată inițial – 15 decembrie 2017). Obiectivul face parte din proiectul mare al reabilitării centurii municipiului și a fost considerat prioritar la intervenție din motive de risc.

Declarații Cristian Stan:

La podul de la Valea Voievozilor se lucrează în acest moment la structura de rezistență. Este tocmai acesta motivul pentru care s-a închis podul, că se lucrează inclusiv la structura de rezistență. Podul avea neapărat nevoie de această intervenție.

Avem permanent echipaje de Poliție Locală și avem ședințe operative aproape în fiecare zi cu ei, în care li se atrage atenția că este obligatoriu să asigure fluidizarea circulației. Au fost echipaje inclusiv sâmbătă acolo; sunt și la sensul giratoriu de la benzinăria „Mol”, la sensul giratoriu de la Piața Bărăției și la zona de trecere de pietoni de lângă Școala nr. 1. Fac și mențiunea că nu beneficiem de sprijinul niciunui echipaj de la Poliția Rutieră pentru că înțeleg că nu sunt oameni. Deci tot ceea ce înseamnă dirijarea traficului facem prin efective de la Poliția Locală, inclusiv în week-end.

Știu că este un inconvenient. Mai sunt rute alternative pe care încercăm să le explicăm. Tot traficul dinspre Aninoasa, zona de nord a județului ar putea să fie deviat pe centură pentru cei care merg spre micro 6, spre str. Constantin Brâncoveanu, spre micro 3, spre micro 2, spre Școala 10 sau 13. Ar putea să meargă pe centură și, de acolo, pe Bulevardul Eroilor, unde se circulă foarte bine sau ar putea chiar să intre pe Calea Domnească, din capătul ei, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la Teiș.

Repet, nu avem ce să facem. Lucrăm la structura de rezistență și ar fi foarte periculos să se circule pe acel pod!

Facem eforturi să finalizăm la sfârșitul lunii noiembrie, deci nu până pe 15 decembrie. Încercăm să devansăm termenul de finalizare. Dar, odată finalizat, eu cred că municipiul Târgoviște rezolvă o problemă foarte importantă, pentru că, dacă mai întârziam cu podul respectiv, riscam să fie închis pentru nerespectarea cerințelor de siguranță. Și, atunci, am fi ajuns în situația în care n-am mai fi discutat de nchiderea podului pentru 2 luni de zile, ci pe un termen mult mai îndelungat.

Așadar, cu inconvenientele inerente acestei situații, închiderea podului a fost o condiție sine-qua-non pentru a se putea derula aceste lucrări.

Primarul mai spune că municipalitatea era pregătită să demareze lucrările și pentru reabilitarea totală a infrastructurii pe Șoseaua Mihai Bravu (carosabil, trotuare), dar a preferat să amâne această intervenție pentru primăvara anului viitor pentru a nu închide și acest sector în același timp cu podul dinspre Valea Voievozilor.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.