Târgoviște: Programul Festivalului Babel, 1-12 iunie!


babel

Se întâmplă, începând de astăzi și până pe 12 iunie, cea de-a V-a ediție a Festivalului Babel, eveniment cultural de amploare derulat de către Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște.

Spun organizatorii că ediția din acest an „se doreşte o continuare şi o rafinare a temei abordate anul trecut, şi anume ”Vorbire”. În 2014, Festivalul BABEL a fost singura manifestare artistică de amploare dedicată artelor spectacolului practicate de minorităţi lingvistice, etnice şi politice din România. Am avut invitaţi din comunităţi mai mult sau mai puţin izolate şi exotice, de la Ţara Bascilor la Nordul extrem al Suediei (zonă locuită de populaţia Saami), de la India de Sud-Est la comunitatea Ţiganilor Băieşi din Ungaria şi Serbia, din Iran şi până în Turcia.

Anul acesta am confirmat invitaţi din Armenia, Italia, Franţa, Spania, Coreea de Sud, Portugalia, Ucraina, Anglia, Scoţia, Iran, Israel şi Ungaria. Pe lângă diversitatea copleşitoare pe care o propunem, ţintim mai mult decât oricând spre o calitate ireproşabilă a spectacolelor propuse, având aşadar ca invitat de gală un spectacol al Royal Shakespeare Company de la Stratford-Upon-Avon, locul naşterii lui William Shakespeare, una din cele mai importante instituţii teatrale din lume”.

Puteți parcurge aici PROGRAMUL FESTIVALULUI!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.