Târgoviște: Promovare pentru cea mai veche grădină zoologică din România!

zoo targoviste (1)

S-a întâmplat astăzi o conferință de presă organizată în mijlocul Grădinii Zoologice din Târgoviște, la care au participat primarul interimar al municipiului – Cristian Stan, viceprimarul Cosmin Bozieru și directorul Grădinii Zoologice – Florina Pârvescu.

Scopul de a desfășura astfel întâlnirea cu presa a fost afirmat de către Cristian Stan: Am vrut să facem conferința de presă aici pentru a încerca să promovăm acest obiectiv important pentru municipiul Târgoviște, care, din păcate, eu cred că, până la acest moment, nu a fost adus la cunoștința publicului așa cum merită.

Marca de prestigiu pe care o poartă Zoo Târgoviște este aceea că reprezintă cea mai veche grădină zoologică din România, începuturile ei fiind legate de domnia lui Petru Cercel și amenajarea, din porunca domnitorului, a unui spațiu cu mai multe cuști pentru „sălbăticiuni”.

La acest moment, Grădina se întinde pe o suprafață de aprox. 4 hectare și deține în jur de 80 de specii de păsări și animale, dintre care 2 unicat în România: hipopotamul pitic (Hexaprotodon liberiensis ) și o specie de maimuțe  – Mangabi negru cu moț (Cercocebus atterimus).

De curând, Grădina Zoologică oferă, pe site-ul ei, posibilitatea de a urmări în sistem live-video imagini cu animalele din 4 amplasamente (lei, urși, tigri și păsările de baltă).

Onoare muncii!

zoo targoviste (2) zoo targoviste (3) zoo targoviste (4) zoo targoviste (5) zoo targoviste (6)

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. focul gheneei says:

    sa nu va mai duceti ca va opresc aia acolo….

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.