Târgoviște: Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, întâlnire de lucru cu primarii dâmbovițeni. Principalul subiect – proiectele prin PNDL!

sevil shhaideh dambovita (1)

Viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a fost prezentă astăzi la Târgoviște, pentru o întâlnire de lucru cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița. Ministrul a venit împreună cu 3 secretari de stat din cadrul ministerului – Laurențiu Neculăescu, Adrian Gâdea și Sirma Caraman. Dezbaterea a avut loc la sediul Consiliului Județean și la ea au participat președintele CJD – Alexandru Oprea, vicepreședinții Claudia Gilia și Alin Manole, prefectul Antonel Jîjîie, parlamentarii Adrian Țuțuianu, Rovana Plumb, Leonardo Badea, Carmen Holban, Corneliu Ștefan, Oana Vlăducă (PSD), Iancu Caracota și Cezar Preda (PNL), primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan și alți aproximativ 84 de primari din județ (din totalul de 89), directorul ADR Sud-Muntenia – Liviu Mușat, foștii deputați Zisu Stanciu și Ionuț Săvoiu, membri ai aparatului administrativ din cadrul CJD.

Scopul întâlnirii l-a constituit analiza proiectelor pe care comunitățile locale le au pe noul Program de Dezvoltare Locală (PNDL) – OUG 28/2013, probleme identificate în circuitul de accesare al finanțării sau pe parcursul derulării investițiilor. Zilele trecute, președintele Alexandru Oprea anunța că, la nivelul județului, există propuneri de introducere la finanțare pentru 350 de obiective!

Se precizează într-un comunicat al Consiliului Județean Dâmbovița:

Principalele puncte ale discuţiei au vizat clarificarea aspectelor referitoare la buna derulare a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) la nivelul unităţilor administrativ – teritoriale dâmboviţene. Dezbaterea a fost concentrată, în acest sens, pe note explicative privind aplicabilitatea adecvată a legislaţiei în vigoare prin respectarea ghidurilor de finanţare şi întocmirea, în mod corespunzător, a documentaţiei specifice obiectivelor de investiţii derulate în cadrul acestui program. Alte probleme ridicate atât de parlamentarii dâmboviţeni, cât şi de reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale prezenţi la discuţie au vizat găsirea celor mai bune metode de iniţiere şi dezvoltare a unor proiecte de succes pentru următoarea perioadă de programare 2014 -2020, cu finanţare din fonduri europene.

Cea de-a doua etapă a Programului de Dezvoltare Locală 2017 – 2020 presupune finanţarea a 9500 de obiective de investiţii pentru care au fost alocate 6,6 miliarde euro credite bugetare de angajament şi 22,2 milioane euro credite bugetare. Din cele 9500 de obiective se vor finanţa 5000 de obiective din toate domeniile eligibile, 2500 de creşe şi grădiniţe şi 2000 de unităţi de învăţământ fără autorizaţie de funcţionare. Precizăm că în anul 2016 au fost depuse 6226 de solicitări de finanţare în valoare de 29,7 miliarde lei care au stat la baza fundamentării necesarului finanţat pentru anul 2017.

Totodată, au fost supuse atenţiei autorităţilor centrale priorităţile şi obiectivele stabilite la nivelul Judeţului Dâmboviţa pentru perioada următoare menite să răspundă problematicilor şi necesităţilor din teritoriu. Prioritară, în acest sens, a fost discuţia centrată în jurul obiectivelor de investiţii din domeniul infrastructurii rutiere, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, reliefând importanţa dezvoltării şi consolidării reţelei de drumuri judeţene şi comunale ca prim factor de stabilitate pentru fructificarea potenţialului judeţului în alte domenii de interes precum cel educaţional, turistic, cultural profesional sau, inclusiv, socio-demografic.

Intervenţia Preşedintelui CJD, Alexandru Oprea, a fost susţinută şi de senatorul Adrian Ţuţuianu care a supus atenţiei autorităţilor centrale şi necesitatea soluţionării unor problematici din industria de apărare cu care Judeţul Dâmboviţa se confruntă.

Atât staţiunea Moroeni – Padina – Peştera, cât şi capitalul cultural al Judeţului Dâmboviţa privit în contextul dezvoltării regionale au constituit alte subiecte majore de interes pentru autorităţile judeţene în dialogul întreprins cu doamna ministru Sevil Shhaideh.

Viceprim – ministrul României, Sevil Shhaideh,  a dat asigurări autorităţilor judeţene şi locale de toată deschiderea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene în vederea derulării la termen a programelor gestionate de minister. Vicepremierul a vorbit şi despre dezvoltare în sensul sprijinirii şi soluţionării tuturor proiectelor, felicitând autorităţile pentru determinarea de care au dat dovadă în atragerea de proiecte de dezvoltare a Judeţului Dâmboviţa.

Onoare muncii!

sevil shhaideh dambovita (2)sevil shhaideh dambovita (3)PNDL 025

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. cînd fostul ministru de finanţe, Eugen Teodorovici (PSD), declară Mediafax că România nu are acreditată nici o Autoritate de Management şi riscă să nu primească nici un ban de la Comisia Europeană pot să spun că la această adunare de politruci cu ștaif s-au vîndut gogoși?
    de aceea puneți zălog viitorul țării și apelați la creditele de angajament, sifonare instituționalizată asigurată! 🙁
    am și eu ce le cînta nepoților.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.