Titus Corlățean, analiză și avertisment despre o eventuală sancționare a lui Adrian Țuțuianu

Un mesaj puternic de susținere pentru președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, vine astăzi de la senatorul Titus Corlățean. Este nu doar o poziție de solidaritate, ci și un semnal de alarmă pentru situația foarte riscantă în care s-ar putea trezi partidul. Sublinierile senatorului nu mai trebuie descifrate, fiind foarte limpezi:

PSD Dâmbovița este una dintre organizațiile cele mai performante din România, cu un lider, Adrian Țuțuianu, care a fost mereu performant, a câștigat toate alegerile și, știți foarte bine, noi suntem foarte sus în ierarhia națională a PSD.

Eventuale solicitări de sancțiuni ar fi o greșeală strategică, care merge împotriva intereselor partidului. Este un moment dificil pentru guvernare și pentru partid. Urmează o moțiune de cenzură, care a fost anunțată de Opoziție, urmează legi importante – legea offshore, legea privind codul penal și codul de procedură -, care au nevoie de o majoritate clară în Parlament. Avem lucruri de făcut care să pună în practică programul de guvernare. Asta înseamnă o necesară majoritate. Cred că gesturi pripite și emoționale de a solicita, eventual, sancțiuni ar merge împotriva intereselor partidului și stabilității guvernării.

PSD Dâmbovița a fost, este și va continua să fie una dintre cele mai puternice și performante organizații din România și asta, în primul rând, datorită liderului și membrilor echipei. Noi avem o echipă unită și ați văzut reacția când au apărut acele înregistrări în spațiul public. Practic, toți primarii au semnat, Liga Aleșilor Locali și aceeași atitudine este la nivelul marii majorități a parlamentarilor. Și eu sunt unul care am așteptări mult mai serioase de la guvernarea PSD, pentru că PSD a obișnuit România cu guvernări profesioniste și nu cu oameni care se împiedică de la nivelul conducerii portofoliilor și în exprimări și în modul de gestiune a dosarelor, pe fond, pentru interesul României și al cetățenilor. 

Această organizație rămâne extrem de coezivă și vă spun foarte clar, să nu-și facă nimeni iluzii: nu există alternativă reală la conducerea Organizației Județene a PSD, la Adrian Țuțuianu.

Eu nici nu cred că o astfel de temă va fi pusă, în mod serios, pe ordinea de zi a Comitetului Executiv sau solicitată de unii sau alții din membrii Comitetului Executiv. Există oameni cu experiență în conducerea partidului, care înțeleg că nu este un moment în care să intrăm în logica excluderilor, ci dimpotrivă, avem de strâns rândurile dacă dorim să mai păstrăm această guvernare și dacă dorim o guvernare mai performantă.

Există un sentiment de coeziune și solidaritate. Și, vă spun cinstit, nu văd pe nimeni care e cu mintea la purtător, să meargă într-o direcție aventuristă. Nu văd o astfel de posibilitate. Organizația este una serioasă și puternică. Avem un lider pe care îl respectăm, este un lider cu autoritate, aș spune chiar autoritar, dar nu discreționar, ceea ce e important. Se consultă cu colegii din Biroul Județean, cu primarii și întotdeauna am avut astfel de discuții serioase, analize.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.