Tupeu de nedescris: Președintele PNL Dâmbovița își asmute Prefectul să-l verifice pe primarul de la Corbii Mari, după ce i-au ignorat toate mesajele

Multe lucruri au revoltat în perioada asta dificilă, din punctul de vedere al deciziilor autorităților, al declarațiilor din spațiul public. În Dâmbovița, pare să avem, deja, un câștigător al concursului de tupeu, dispreț și mitocănie: președintele PNL, Virgil Guran.

E cunoscută în amănunt situația din comuna Corbii Mari, acolo unde a apărut primul caz de COVID-19. Cunoscută, nu datorită abilităților de comunicare ale Prefectului ori dlui Guran, absenți total din peisaj. Ci datorită primarului localității, Ionuț Bănică, singurul care a comunicat constant informațiile vitale de la fața locului. Tot primarul a încercat, de unul singur, să facă față unei situații explozive, cu bolnavi contaminați care se înmulțeau, cu 2 decese, cu distribuitori de pâine care începuseră să ocolească localitatea, cu agenți economici din București care nu știau cum să procedeze cu salariații din comună. O comunitate care alerga rapid de la îngrijorare la panică. A fost singur timp de 2 săptămâni în acest război de uzură. Deși a strigat după ajutor.

Pe 27 martie, cerea sprijin Prefecturii și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, pentru teste și materiale sanitare specifice (măști, combinezoane, dezinfectant pentru cetățeni). Niciun răspuns. A făcut petiție online ca să mai tragă un semnal de alarmă. Disperat, a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziția de materiale și echipamente sanitare.

În tot acest efort nebun, vine președintele PNL Dâmbovița cu un comunicat halucinant, din care desprindem acest pasaj:

Referitor la cazurile concrete pe care le-ați menționat la Corbii Mari, în calitate de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, voi cere Instituției Prefecturii, care dispune de cadrul legal, să verifice dacă primarul localității și-a făcut datoria și a luat toate măsurile de protecție ce au fost impuse prin decretatea stării de urgență de către domnul Președinte Iohannis și transmise de către guvern tuturor administrațiilor centrale si locale. Există anumite semne de intrebare care planează asupra faptului că, deși am reușit să nu avem focare epidemiologice în județ, acestea au apărut în localitatea Corbii Mari.

Cum? Președintele PNL Dâmbovița își asmute Prefectul ca să-l verifice pe primarul de la Corbii Mari dacă și-a făcut datoria? Pe același Prefect care n-a răspuns decât a treia oară la telefon când îl suna primarul să-l anunțe că avem primul caz de COVID în județ? Pe același Prefect care a răspuns cu muțenie când i se cerea ajutorul concret? Dl Guran are anumite semne de întrebare, dar n-are niciun răspuns când vine vorba de solicitările disperate ale celor din Corbii Mari, de aproape 2 săptămâni. Asta e spălare pe mâini (nu de-aia recomandată) de manual, pentru un necaz pe care vrei să-l arunci urgent în orice altă curte decât a ta.

Mesajul lui Guran e periculos și ca semnal pentru alți edili, care s-ar putea confrunta cu o asemenea situație. Tăcerea e preferabilă, chiar dacă am ajunge într-un rahat imens cât Suceava. Sau Arad. Chiar, o fi cerut dl Guran să-l verifice Prefectul moldovean și pe Flutur?

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.