Țuțuianu, mai multe răspunsuri după numirea la SGG: zvonurile politice, relația cu PSD și Corneliu Ștefan, ce se alege de PRO România

Adrian Țuțuianu, recent numit în funcția de Secretar general adjunct al Guvernului, a răspuns, pentru prima dată în cadrul unei emisiuni, mai multor întrebări ivite după această decizie. Despre „cauza” numirii am mai scris și a scris chiar Țuțuianu într-un mesaj: propunerea lui Marian Neacșu, Secretar general al guvernului, agreată de Marcel Ciolacu. Mai departe, despre cum a primit acest „restart”, ce va însemna din punct de vedere al viitorului politic, ce relație va avea cu PSD Dâmbovița etc, a vorbit, aseară, Adrian Țuțuianu:

Cred că este onorant pentru mine, într-un moment în care cariera mea politică nu era la nivelul pe care mi-l doream, că mi s-a făcut această propunere. Am considerat că pot să răspund adecvat provocărilor acestei funcții, pentru că este o funcție grea, că pot să pun umărul la o prestație mai bună a guvernării, în general, și că am dorința de a reveni în prim-plan. Evident că sunt, astăzi, nu într-o chestiune politică, ci, mai degrabă tehnică.

Ce se întâmplă cu PRO ROMÂNIA:

Se va descurca și fără Adrian Țuțuianu. Eu am militat și voi continua, cât pot să fac asta, pentru o strângere a legăturilor pe partea stângă, fie în forma unor alianțe politice, fie sub forma unor fuziuni, pentru că anul 2024 va fi unul dificil. Dar nu depinde de ce spune Adrian Țuțuianu, depinde de ce decide PRO România, depinde de ce decide PSD. (…) Am toată prețuirea și tot respectul pentru toți cei cu care am lucrat în PRO România, sunt oameni de calitate, cei din Dâmbovița sunt prietenii mei, sunt oameni care au venit după mine într-un moment dificil și cărora n-am putut să le ofer nimic, decât muncă, am muncit foarte mult și rezultatul n-a fost cum îl consideram noi, atunci.

Ca să fie limpede: nu a intrat PRO ROMÂNIA în guvern, că am văzut articole de genul „Ponta și-a trimis omul la guvernare”. Nu are nicio legătură, este vorba de o decizie profesională, luată la inițiativa unor oameni cărora le-am spus „Da” după ce am pus în balanță toate aspectele pro și contra.

Zvonurile privind plecarea lui Marian Neacșu la ANRE/PSD Sector 3 și preluarea de către Țuțuianu a funcției de Secretar General/Președinte Sector 4 PSD:

Astea sunt supoziții fără niciun suport. Marian Neacșu a fost vicepreședinte la ANRE, dacă voia să rămână acolo, rămânea. Și el a avut de ales, la un moment dat, între a rămâne pe un post care era mai bine plătit și mai comod și a veni aici. A considerat, ca și mine, că este un moment dificil, în care e nevoie să pui umărul la activitățile de guvernare. (…) Nu știu de unde apar asemenea chestiuni. Uite, vreau să spun ceva: nu mi-a cerut nimeni să mă înscriu în PSD și n-am făcut niciun minut de politică.

Discuția cu președintele PSD și CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan:

După ce dl Corneliu Ștefan a fost informat, pentru că era normal, am avut o discuție cu el; i-am spus, îi spun și astăzi că eu nu sunt interesat nici de conducerea PSD Dâmbovița, nici de Consiliul Județean. Sunt în situația pe care am relatat-o. Când, unde și ce voi face eu, politic, este o chestiune care ține de viitor; astăzi, nu am această preocupare.

În al doilea rând, am discutat cu dl Corneliu Ștefan despre proiectele din județ și despre oamenii care sunt în PRO România, pentru că sunt oameni buni, serioși, iar eu am militat continuu pentru apropierea Stângii. Nu cred că are Corneliu Ștefan să-mi reproșeze ceva sau eu să-i reproșez lui. Din când în când, ne mai vedem, mai comentăm anumite lucruri, chiar dacă n-am reușit să fim întotdeauna pe aceeași idee; și nu vom fi, probabil, niciodată unanimi în anumite chestiuni, pentru că și eu am experiențele și opiniile mele pe anumite subiecte; el are opiniile lui. El este, astăzi, în poziția de decizie politică și administrativă la nivel de județ, iar eu m-am dus la Guvern pentru a mă valorifica profesional, pentru că este important și pentru mine, nu mai am 1000 de vieți, sunt la o vârstă de maturitate profesională și politică.

I-am spus că avem niște obiective în județ de urmărit, că poate conta pe mine, (…) dacă nu are nevoie e foarte bine, înseamnă că lucrurile merg excelent, dacă are nevoie de sprijin va veni, cu siguranță. (…) Indiferent unde sunt eu cu locul de muncă, rămân dâmbovițean. Eu nu plec de aici, casa mea este aici, familia mea e aici.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.