Țuțuianu, răspuns la criticile că nu deschide proiecte noi: Pentru cei care îmi dau mie lecții pe la televizor…

DSC_0182

De câte ori vede un microfon în față, fostul președinte al CJ Dâmbovița, Florin Popescu (PMP), recită instinctiv următorul vers: Țuțuianu n-a pornit niciun proiect nou în Dâmbovița. Poezia a fost tatuată și pe limba colegilor pempiști – ieri a fost rândul lui Adrian Chițescu să ne aducă aminte.

Potriveala a făcut ca, tot ieri, președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, să dea câteva vorbe pe subiect la întâlnirea cu primarii din județ:

Pentru cei care îmi dau mie lecții pe la televizor, cu obiectivele noi, am să le spun și astăzi public că important este să terminăm ceva, nu să tot începem obiective, să îngropăm câte un miliard – două în fiecare comună, de exemplu, cu conducte de apă, și rezultatul să fie zero din perspectiva punerii în funcțiune. O investiție trebuie pusă în funcțiune ca să ai un rezultat. Altfel, sunt niște bani îngropați. Rămân trei picioare de pod, cum au rămas, de exemplu, la Pietrari; rămân niște bani îngropați în niște conducte pe-un kilometru, doi, cu rezultat economic ZERO. Astea sunt doar abureli, că să-ncepem investiții noi…

COMENTARIU: MDRAP a alocat anul acesta județului Dâmbovița 25 de milioane lei pe OUG 28/2013, cea mai mare sumă din ultimii ani. Banii merg pe proiecte de drumuri și poduri, apă și canalizare, prioritizarea având ca prim criteriu stadiul fizic al obiectivelor (peste 60% grad de execuție pentru cele de alimentare cu apă și canalizare și peste 70% pentru obiectivele din domeniul drumuri, poduri și podețe). Ei bine, deși foarte mare suma alocată (250 miliarde lei vechi!!!), ca să poate fi terminate toate proiectele începute și care se încadrează în datele de mai sus ar mai trebui încă vreo 130 de miliarde. Deci, vorbim doar de investiții cu grad de execuție de peste 60-70%. Mai jos de-atât, lista e și mai lungă. Și-atunci care e ideea? Să o lungim și mai tare cu proiecte noi, pe care le-om termina la mântuirea dracului, sau să ducem banii în terminarea celor începute?! E complicată filosofia?

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.