Ultimele 2 proiecte europene finalizate de CJD: Registru Agricol Electronic pentru 29 de localități din județ!

registru-agricol-electronic

Ultimele 2 proiecte cu finanțare europeană finalizate de Consiliul Județean Dâmbovița la finalul anului trecut sunt cele privind Sistemul informatic pentru Registrul Agricol Electronic pe zonele Moreni și Șotânga.

Proiectele au fost derulate prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), având drept beneficiari Consiliul Județean Dâmbovița și 29 de unități administrativ-teritoriale din județ.

Astfel, pe zona Moreni, proiectul a avut o valoare de 6.217.074,91 lei. Localități beneficiare: Moreni, Băleni, Bezdead, Bucşani, Costeştii din Vale, Dărmăneşti, Iedera, I.L. Caragiale, Moroeni, Ocniţa, Runcu, Tătărani, Valea Lungă, Vişineşti, Vârfuri.

Proiectul de pe zona Șotânga a avut o valoare de 6.727.279,00 lei, iar beneficiari sunt: Şotânga, Aninoasa, Brăneşti, Buciumeni, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Măneşti, Niculeşti, Pietrari, Răzvad, Ulmi, Voineşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele.

În cadrul proiectelor, la fiecare unitate administrativ-teritorială au fost livrate, instalate și configurate câte 4 PC-uri cu sistem de operare și sistem antivirus, UPS-uri, imprimantă multifuncțională, tabletă, imprimantă portabilă, 5 certificate digitale și s-a realizat infrastructura de comunicații necesară funcționării sistemului. În principiu, o primărie a beneficiat de aproximativ 8-9 sute de mii de lei din proiect.

De asemenea, la Consiliul Județean au fost livrate, instalate și configurate 6 servere pentru baze de date și informații, 1 echipament pentru stocare și copii de siguranță, 3 surse de alimentare, 1 multinfuncțională A3 color, 5 laptopuri, licențe pentru sistemele de operare.

Avantajele proiectelor implementate:

  • sistem integrat de date
  • transfer informatizat de documente
  • interoperabilitate cu sistemele informatice ale instituțiilor centrale (Agenția Națională de Cadastru, APIA, ANAF, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul de Interne – Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date

Adrian Țuțuianu, președinte CJD: Eu sunt mulțumit că am reușit să ducem la bun sfârșit aceste proiecte. Nu a fost simplu, știți foarte bine că a fost nevoie să intervin ferm pentru ca asumările contractuale să fie respectate. Dar putem spune acum că avem un sistem informatic de registru agricol electronic în 29 de localități ale județului. Dâmbovița este, cred, singurul județ care a reușit să câștige și să aibă finanțare pe 2 astfel de proiecte.

Cele 2 proiecte sunt ultimele cu finanțare europeană pe care Consiliul Județean Dâmbovița le avea de implementat. Adăugate la celelalte, instituția se poate lăuda cu o performanță rară la nivel național: toate proiectele europene derulate pe exercițiul financiar 2007 – 2014 au fost duse la bun sfârșit!

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.