Un stupid cu argumente stupide: Ludovic Orban și plângerile penale împotriva primarilor

ludovic orban

De unde credeam că PNL Dâmbovița a vrut să scape de comportamentul fostului președinte interimar, Mihail Volintiru, ca să se regrupeze în zona de plictis și dezinteres cu care și-a obișnuit publicul dâmbovițean ani la rândul, face tot posibilul să demonstreze contrariul noul interimar – Ludovic Orban. După spectacolul de voce pe care i l-a dedicat lui Klaus Iohannis la Târgoviște, liberalul revine în forță.

Astfel, potrivit acestuia, orice primar trecut de la PDL/PNL la PSD, care primește finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru obiective de investiții din localitatea pe care o administrează, se va alege cu plângere penală, dacă acea alocare se face după momentul trecerii la PSD. Primarul va avea plângere penală pentru luare de mită, iar Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, se va alege și el cu plângere penală pentru dare de mită.

Așadar, lucruri serioase, vorbe mari și amenințări dintre cele mai grave. Zice Ludovic Orban:

Tragem un semnal de alarmă serios privitor la utilizarea instituțiilor statului ca armă de represiune împotriva Opoziției politice. Anunț de pe-acum, mulți de la PSD își imaginează că glumesc, vom depune plângere penală împotriva lui Dragnea și împotriva oricărui primar care și-a schimbat culoarea politică, dacă acest primar va primi bani de la Ministerul Dezvoltării. Este vorba de elementele infracțiunii de dare de mită din partea lui Liviu Dragnea și a Guvernului PSD și de luare de mită din partea primarului, care-și schimbă culoarea politică și acceptă să-i facă campanie lui Victor Ponta pentru niște bani pe care-i primește de la Guvern.

Discursul putea să se oprească aici și era suficient de neserios. Să invoci darea/luarea de mită pentru că Guvernul susține financiar obiective de investiții ale comunității locale respective e atât de prostesc, încât te-njură și cel mai ignorant procuror. Dragnea e pesedist? Ministerul lui e pesedist? Ghinion de neșansă. Primarul pedelist s-a făcut pesedist anume ca să primească banii ăștia? Cum vei putea vreodată dovedi așa ceva? Nu vei putea, știe și Orban, dar declarațiile sale nu au în vedere logica asta finală, ci speranța de a-i speria puțin pe primari și a mai potoli valul de dezertări. Un demers politic legitim, chiar dacă întemeiat pe nimic.

Dar de unde putea să se oprească la acest neajuns, liberalul a insistat să devină total aberant. Mai întâi:

Guvernul trebuie să dea bani conform bugetului de stat și conform angajamentelor bugetare care există în momentul de față pe obiective de investiții în continuare, și nu inventând noi obiective de investiții pentru care nu există niciun fel de susținere financiară de la bugetul de stat în momentul de față.

Pentru ca, la 3’10” distanță:

Indiferent ce sumă de bani va aloca Dragnea din pix, de la bugetul Ministerului Dezvoltării, după termenul de opțiune din Ordonanța 55, vom formula plângere penală. (…) Indiferent dacă este vorba de un obiectiv de investiții nou sau dacă este vorba de un obiectiv de investiții în continuare.

Mai mult, nebunia poate merge până într-acolo încât, dacă primarul X a primit bani de la MDRAP pentru un proiect administrativ, când încă era în PDL și primește alți bani acum, după ce a trecut la PSD, Orban susține în continuare teza cu darea/luarea de mită. Chit că aberația îți scoate ochii de mare ce e.

Superb sau ce? Stupid sau cum? Onoare muncii!

Petruț Dumitru

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.