„Unde e Târgoviștea” a deschis cea de-a V-a ediție a Festivalului „Ileana Sărăroiu” (foto)

ileana sararoiu (4)

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Național „Ileana Sărăroiu” a debutat în această seară, la Târgoviște, pe scena Casei Tineretului din municipiu. Organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, evenimentul este închinat celei care, alături de Maria Lătăreţu, Maria Tănase şi Ioana Radu, și-a lăsat numele în galeria selectă a marilor interprete de muzică populară românească.

Au vorbit astăzi, în deschiderea festivalului, directorul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița – Ionuț Lăscaie, președintele CJD – Alexandru Oprea, deputatul Oana Vlăducă. Momentul serii a fost deschiderea oferită de Ansamblul „Flori dâmbovițene”, care a cântat sălii melodia de referință a Ilenei Sărăroiu, „Unde e Târgoviștea” („O bătrână într-o gară”).

Și pentru că festivalul are și o parte de concurs, el este un bun prilej pentru a descoperi noi talente ale muzicii populare românești. 16 concurenți au fost selectați, urmând ca premiile să fie acordate în seara finală de duminică.

Juriul este condus de Nicolae Furdui Iancu, cel care va susține și un recital, tot duminică, alături de Ansamblul folcloric „Haiducii” din Raionul Ialoveni (Republica Moldova). Astăzi, invitat special este Daniela Condurache.

Acompaniamentul celor 2 seri de festival este asigurat de Orchestra Populară „Chindia” condusă de Ionuț Dumitrescu.

ileana sararoiu (2) ileana sararoiu (3) ileana sararoiu (5) ileana sararoiu (6) ileana sararoiu (8)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

}