Vasile Moise (Deju) rămâne consilier județean. Prima încercare de răsturnare a majorității din CJD a eșuat!

vasile moise

Dincolo de proiectele de hotărâri propuse consilierilor județeni convocați astăzi în ședință ordinară, un subiect avea să atragă atenția, prin implicațiile lui pe mai departe. E vorba de proiectul privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier județean al lui Vasile Moise din partea PDL, urmare a excluderii sale din partid.

Important a fost subiectul pentru că a testat șansele unei noi majorități în CJD, după ce PNL și PDL și-au unit destinele și voturile. Proiectul a picat, însă la ridicarea de mâini, cu 16 abțineri și 14 pentru, majoritatea fiind asigurată de PSD + PPDD. Scorul este valabil, în condițiile în care Vasile Moise și doi consilieri PDL (Petre Marin și Claudiu Popescu) n-au fost în sală, iar Gabriel Grozavu (PNL), în calitate de vicepreședinte CJD, a participat la videoconferința comandamentului pentru inundații convocat de Primul Ministrul Victor Ponta și condus de Viceprim-Ministrul Liviu Dragnea.

Așa se face că proiectul privindu-l pe „Deju” a căzut, încheindu-se cu solicitarea președintelui CJD, Adrian Țuțuianu: Rugămintea la Partidul Democrat Liberal: adresați-vă instanței de judecată și clarificați lucrurile pe cale judecătorească, să nu avem motiv de dispută în Consiliul Județean.

P.S: Oricum ar fi, lucrurile nu sunt deloc bine fixate în chestiunea majorității din Consiliu. Plecarea lui Cătălin Olteanu (PC) lasă plenul cu 34 de voturi împărțite, măcar teoretic, la jumătate:

  • PSD, inclusiv președintele CJD (13) + Vasile Moise (1) + PPDD (3) = 17
  • PDL (12) + PNL (5) = 17

Carevasăzică, orice aplecare e decisivă. Frumos sau ce? Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

2 Comentarii

  1. enache lucian says:

    Domnul Presedinte al Consiliului Judetean trebuia sa mearga la teleconferinta cu primul ministru si nu vicepresedintele liberal..De ce au lipsit cei doi consilieri democrati, Fara ei nu se poate face majoritate oricum ar fi votat liberalii.

  2. Pingback: Ponta și Dragnea dau startul alianțelor cu PPDD. Efectele deciziei în județul Dâmbovița

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.